Evet, sevgili okurlar ölü soyanlarla ilgili eminim hepinizin birer duyduğu bir olay, hikaye veya duyum vardır. Ama eminim yaşamak için gidilen bir yerde yaşamını yitirdikten sonra soyulanı ilk kez duyacaksınız.

Bu yazımda artan vakaları mı? Yangın sel, daralan ekonomiyi mi yazmaya daha karar verememiştim ki; açık kaynaklardan okuduğum Demirören Haber Ajansı Diyarbakır muhabiri Burak Emek’in imzasıyla servis edilen haberi okuyunca gerçekten dehşete kapıldım.

Diyarbakır hayvan kesim yerinde birkaç gün önce meydana gelen kavgada silahla ağır yaralanan 30 yaşındaki Veysi Kaya yaralı olarak Diyarbakır’da iki hastanesi olan hastane zincirlerinden birine getirilmiş ondan sonra mı ne olmuş? Sıkı durun işte o olmaz diyeceğiniz olay.

Veysi Kaya yaşamını yitirdikten sonra olay yerine çağrılan polisler maktule ait eşyaları zabıt altına almak isterken, çıkan hengamede olayı yatıştırmak için gidip geri geldiklerinde peçete içerine koydukları paranın yerinde olmadığını görünce hastane güvenlik kameralarını işlediğinde paranın sorumlu gece müdürü tarafından çalındığını tesbit etti. Hemen paraya el koyan güvenlik güçleri şahsı gözaltına alarak mahkemeye sevk etti. Sorumlu gece müdürü M.B tutuklanırken para da ölen kişinin ailesine teslim edildi.

Tüm bunlar olup biterken hastaneden en azından sorumlu gece müdürleri ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Bunun üzerine ne denir, ne denilebilinir bilemedim. Ölen gencecik bir insana mı üzülelim mi? yoksa ölü soyan gece sorumlusu hastane müdürünün nasıl böyle bir hale geldiğine mi?

Saygılarımla…