2020/21 sezonu Beşiktaş’ın liderliği ile sonuçlandı. Bu sonuçla beraber siyah beyazlılar şampiyonlar ligine direkt gitmeye hak kazandı. Sezonu Beşiktaş’ın hemen arkasında averaj farkıyla 2.sırada tamamlayan Galatasaray, şampiyonlar ligine katılmak için ön eleme turları oynayacak. Sezonu 3.sırada tamamlayan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın kupa finalinde Antalyaspor’u mağlup etmesiyle birlikte UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Ligi 4.sırada tamamlayan Trabzonspor ve 5.sırada tamamlayan Sivasspor’da UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek.

Bu sene ülkemizin takımlarının Avrupa’da alacakları puanlar, yakalayacakları başarılar çok önemli. 2020/21 sezonunun öncesinde oynadığımız Avrupa maçlarında aldığımız sonuçları bu dönemde de tekrarlamış olursak, maalesef ülke futbolu açısından bizi geriye düşürecek etmenlere de yol açmış olacağız. Kulüplerimiz, Avrupa Kupaları’na direkt olarak katılamamakla karşı karşıya gelmek üzere.  2022/23 sezonundan itibaren en yüksek puanımız olan 2016/17 sezonunda toplanılan puanlar, sıralama puanı hesaplamasına artık dahil edilmeyecek. Bu sezonun takımlarımız açısından Avrupa’da başarısız geçmesi durumunda sıralamada gerilere düşeceğiz ve Norveç, Bulgaristan, İsrail liglerinin gerisinde kalacağız.

2016/17 sezonundaki puanları hesaba katmaları durumunda bile 18.sıralara kadar iniyoruz. Bu durumda Danimarka, Kıbrıs, Hırvatistan liglerinin gerisinde kalacağız. Avrupa’da ülkemizi temsil edecek olan kulüplerimizin bu konu hakkında bilgilendirilmesi ve bilinçli hale gelmesi gerekmekte. İş işten geçmeden alınacak kararlar, yapılacak hamleler belirlenmeli ve bu durumlar göz önünde bulundurularak bir an önce harekete geçilmelidir. Zamanında önlemler alınmadığı takdirde, kulüplerimizin Avrupa’da mücadele etmeleri daha da zorlaşarak, kulüplerimizin Avrupa’da mücadele edememe ihtimalini de ortaya çıkaracaktır.