Ne de güzel olur, keyifli akşam yemekleri sofralarında bol bol meze çeşitleri. Hepsinin yeri ve lezzeti apayrı olur, sohbet arasında.

Bu mezelerden biri de illa ciğerdir. Ara sıcak olur, soğuyunca da yenir... Her hali lezzetlidir ciğerin. Hele yanında kırmızı soğan, pul biber ve maydanoz varsa... Sıcak sıcak gelir, tadına bakılır, masadakilere ayıp olmasın diye azar azar tabağa alınır... Ama bittikçe tabağa takviye edilir... Kaşık kaşık...

Malzemeler:

500 gram kuzu ciğeri

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı mısır unu

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı kızartma yağı

2 adet kırmızı soğan (dilimlenmiş)

1/2 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

Ciğerleri temizleyin ve minik parçalar halinde kesin. Dilimledikten sonra tel süzgeçte iyice süzülmesi için 15 dakika bekletin.

Büyük boy buzdolabı poşetinin içine, tuz, un, mısır ununu ilave edin. Süzülen etleri buzdolabı poşetinin içine koyarak ağzını kağatıp çalkalayın ve kuru karışımın etin her yerini eşit kapladığına emin olun.

Kızartma yağının iyice kızmasını bekleyin. Una buladığınız ciğerleri kızartın. Kızaran ciğerlerin fazla yağını kağıt havlu yardımıyla süzdürün.

İri dilimlenmiş kırmızı soğan dilimleri ve maydanozla kızaran ciğeri sunum tabağına alın, karıştırın ve işte bu kadar, afiyet olsun!