Sevgili okurlar, değerli dostlar hatırlarmısınız bir kaç hafta önceki yazımda güç zehirlenmesini yazmıştım. İşte tam da anlatmak istediğim buydu. Gerçekten sorun boya sandığı verilerek mi çözülür sandınız? Diye sorarak başlamak istiyorum konuya; Sosyal medyada ve gazetelerin web sayfalarında  Mardin’in Midyat ilçesinde Kaymakam Ahmet Solmaz’ın, 5 çocuğuna ve yatalak eşine bakmak için ayakkabı boyacılığı yapan bir kadına boya sandığı hediye ettiğini ve Kaymakamlığın sayfasında fotoğrafını da paylaştığını fotoğrafı tepkiler üzerine kaldırttığını okuyunca şak sandım. Ama baktığımda Kaymakamlığın medya hesaplarından yapılan paylaşımda “Helal lokma peşinde. Midyat Dörtyol’da ailesinin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yaparak 5 çocuğuna bakmaya çalışan 36 yaşındaki Süreyya E.’nin ihtiyaçları Kaymakamımız Ahmet Solmaz tarafından giderildikten sonra kendisine boya sandığı da hediye edildi” denilmişti.

Peki şimdi sormak istiyorum dalga geçer gibi boya sandığı da vermek nedir? Gerçekten bu kadar afişe edilerek rencide etmeye gerek varmıydı bu anneyi? Fakat baktığımda demek ki gücü göstermek bunlar vatandaşa reva olarak görülebiliniyormuş.

Mağdur durumda olan vatandaşa maaş bağlamak yerine dalga geçer gibi boya sandığı vermek bir ilçedeki mülki amirine yakışıyor mu? İhtiyacı olmadığı halde açık kaynaklarda yer alan ve birçok yerden bol keseden maaş verilen insanlar varken gerçekten ihtiyacı olan bir anneye maaş bağlanmaması ayrı bir haksızlık diye düşünüyorum. Umarım bu yanlışınızı düzeltirsiniz ve gerçek anlamda ihtiyaç bu sahibine gerekli destek verilir.