Evet, sevgili okurlar dünya ülkelerinin neredeyse tamamı Koronavirüsü kriziyle mücadelesine yoğun bir şekilde halen devam ediyor. Bu arada Kongo gibi en yoksul ülkeler bile vatandaşlarına ekonomik çözümler ararken, maalesef Türkiye’de bazı kurumlar bilim kurulundan daha yoğun çalışarak bu krizi fırsata çevirmeye çalışıyor.

Evet, isim vererek ve ne kadar yoğun çalıştıklarını da size saatiyle örnek vereyim ki alkışı hak ettiklerine siz de kanaat getireceksiniz. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde milyonlarca kişiye elektrik veren DEDAŞ’ın Elektrik pazarlama Aş. Korona virüsünden önce genellikle gündüzleri çalışmalarını yürüten bu kurum herkes, bütün yetkililerin uyarılarına, çağrılarına ve bazı yerlerde yasal kısıtlamalarla “Evde Kal’ır iken sayaç okuma ekipleri gece yarılarında sayaç okuyarak gecenin 01.37'sinde bir de aboneye mesajla faturalarının kesildiğini ve miktarını gönderme görevini ifa ediyorlar. Sizce de alkışı hak etmediler mi?

Sayın yetkiliye benim de bir çift sözüm olacak elbet; buna maruz kalan bu abonelerden biri de benim ve bugün 09.08.2021 tarihinde tanıdığım onlarca kişi de oldu. Ama sakın sakın bunu kişiselleştirdiğim hevesine kapılmayın öyle bir yanlış algı operasyonuna da girmeyin. Ama şunu bilin ki zaten Korona virüsü ile mücadele kapsamındaki sosyal izolasyon gereği size bağlı olan illerden kimse kaçamaz, bırak kaçmayı evlerinden çıkamıyorlar. Ödemez ise ne olacak iş yok, iş olsa bankaların çoğu otomatik ödeme istiyor ona da bankada hesap yok, cep bankacılığından da ödemeye kalkarsa hesap, hesap olsa da para olmadığı için ki oda yok. Ha bütün bunlar olup biterken bazı iddialara göre yolsuzluk yapıldığı için bankalarla sözleşmeler iptal edildi, abone numaraları değişti, otomatik ödeme talimatı verenlere ayrı borç çıktı bütün bunlar olurken geciktiği iddia edilen veya geciken faturalara faiz işletilmeden sabahın köründe elektrikler bir bir kesilmeye başlandı. Soran vatandaşlara bugün okundu faturanız var denildi ama o dedikleri fatura yoktu yani hayali faturaydı. Bir kısmına da Temmuz ayından kalan ve ertelenen faturanız var denildi ama o faturanın varlığı Ağustos ve Eylül aylarındaki faturalarda eski borç bulunmaktadır diye yer almadı. Kesilen elektriklerin akıbetimizi soran bizlere kapıcıların göreviymiş gibi kapıcıya söyleyin açsın denildi. Saatler 16.30'u gösterdiğinde ise gelen ve kesme ekibinden olan bir sivil saatin üzerindeki mavi boncuklu mühürleri keserek yerine turuncu renkli boncuklu mühür takarak herkese bir sonraki faturaya açma-kapama borcu çıkaracağının da müjdesini verdi.

Tüm bunlar yaşanırken günler önce açık kaynaklara düşen bir itirafı da sizinle paylaşayım. DEDAŞ'ta endeks görevlisi iken istifa eden Ebubekir Özgür’ün anlattığı bu soygunu açıkça yazmış, eksik faturaların 80 TL ye tamamlanması, hayali faturalar ve açma kapamalarla ilgili. Google hazretlerine sorarsanız uzunca itirafları görebilirsiniz.

DEDAŞ yetkilileri veya yetkililer, sizden alayım cevabı lütfen.

Naçizane önerim bu durumla karşılaşanların hukuki yoldan haklarını aramaları.