Dün gece Twitter de kullanıcılar acayip fiyatlar üzerinden satılan o fiyatın neye, neden ödeneceği belli olmayan ürünleri Amerika'daki 11 bin tedarikçisi olan wayfair platformu içerisindeki siteler hakkında ilginç iddialarla çalkalandı. Bu tuhaf fahiş şekilde satılan ürünlerin adının reşit olmayan ve kaybolan çocuklara ait olduğu iddia edildi kullanıcılar tarafından.

Kaybolan bir çocuğun adının verildiği yastığın fiyatının 10 bin 98 dolar olduğu dikkat çeken önemli bir örnek. İlk etapta hadi oradan olur mu böyle şeyler dedim. Sonra en son Amerika'da patlak veren pekçok ülkede mağdurlarının olduğu anlaşılan Epstein Skandalı gelince aklıma olur mu, olur dedim. Fakat sonradan da DAİŞ tarafından Iraktan kaçırıldılar kadın ve çocuklar insanın aklına gelince ve satıldıkları defalarca belgelenince evet olabilir diye düşünmeden edemedim.

Hele hele biraz okuyup sadece Avrupa’da da binlerce mülteci çocuğun kayıp olduğu bilgilerini okuyunca, bu kadar kötülük olmamalı bu yaşananlar distopya herhalde kurgu dedim kendi kendime.

Dünya üzerinde binlerce kayıtdışı göçmen her yıl yer değiştiriyor, ülkemizde büyük çoğunluğun geçiş noktası, sebep ise etrafındaki çatışmalı alanlar ülkeler.

Son günlerde çokça tartışılıyor çocuk güvenliği, galiba biraz daha dört gözle bakmalıyız etrafımıza birinin çocuğu birinin sattığı mal taciz ettiği olmasın diye.

Ya da yok canım distopya bunlar gerçekliği olamaz diyerek aptala yatacağız. Okuduğum kadarıyla dünya çocuklar için daha da çok tehlikeli bir yer artık.