Diyarbakır'da havalar iyice ısındı. Küresel ısınma ile birlikte mevsimlerin değiştiğini biliyoruz. Bu sene yaz mevsimi çok daha sıcak geçebilir. Bu hem sağlık açısından hem de ekonomi açısından çok kötü sonuçları beraberinde getirebilir.

Bu sıcaklık tarımı ve ekonomiyi de çok etkileyecek. Tarım sezonunun artık diğer yıllara göre olmayacağını hepimiz biliyoruz. Sadece küresel ısınma değil, hükümetin politikaları da tarımı ve ekonomiyi bitiren başka etkenler oluyor. Diyarbakır ve bölgede bu minvalde çok kötü bir yaz sezonunu beklediğimi şimdiden size haber vereyim.

Pandemi ile birlikte bu durum daha korkunç bir hale dönüşecektir. Olası bir erken seçimde partiler yine birçok yalanla birlikte size gelecektir. Aman diyeyim bir daha bu yalanlara inanmayın.

Gelelim bir diğer konu olan Sedat Peker'in açıklamalarına.

Yurtdışına giden Sedat Peker, "Bir tripot ve bir kameraya yenileceksiniz" diyerek bir dizi video yayınlamaya başladı.

Peker ağırlıklı olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor. Sadece paylaşımlarda da değil birçok iddiada bulunuyor.

Bu iddialarına karşı Soylu ve Ağar bazı cevaplar verdiyse de aslında toplum çok da tatmin olmuş değil. Peker'in Türkiye'nin yakın geçmişinde nasıl bir rol aldığı çok net ortaya çıkıyor.

 Peker'in anlattıklarından şunu çok net görüyoruz ki; Peker, devleti eş başkan olarak yönetmiş uzun süre. Devletin üst düzey yetkilileri ile görüşmediği iş yapmadığı hiç kimse kalmamış neredeyse. 90'lı yıllardaki cinayetlerde nasıl rol aldıklarını anlatıyor.

Uğur Mumcu cinayetini anlatıyor. Savaş Buldan ve Behçet Cantürk ile ilgili dikkat çeken iddiaları var. Bu iddialar savcılıklar tarafından araştırılacak mı göreceğiz.

Ama şimdiye kadar herhangi bir soruşturma açılmış değil. Bunlar basit iddialar değil. Ekonomi ve uyuşturucu başta olmak üzere faili meçhul cinayetlere ilişkin dikkat çeken söylemleri var Peker'in.

Bu söylemlerin çoğu da muhatapları tarafından yalanlanmıyor. Bu çatışma ilerleyen günlerde daha da artarak sürek gibi duruyor.

Diyarbakır ve Kürt siyaseti açısından da ilginç söylemleri var Peker'in. Önümüzdeki videolarda bu konuda da sansasyonel açıklamalar görebiliriz. Türkiye'de yargının bu konulara sessiz kalmaması gerekiyor. Her iddianın itina ile soruşturulması gerekiyor.