Bir kentin tanıtımı için en büyük organizasyon fuarcılıktır. Hele hele Diyarbakır gibi her yönüyle tanıtıma ihtiyaç duyulan değerleri varken fuarcılık ayrı bir önem kazanıyor.

Bilindiği üzere 12 yıl önce Diyarbakır’da fuarcılık faaliyetine başlayan ve 70’in üzerinde organizasyona ev sahipliği yapan TÜYAP Fuarcılık A.Ş., bu yılım Temmuz ayında tabela indirmişti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın kiracısı olan TÜYAP Fuarcılık A.Ş.'nin neden, hangi sebeplerle gittiğini hiç tartışmadan bu kentte büyük bir kayıp olduğunu belirtmek istiyorum.

Pandemin de etkisiyle aylardır hiçbir organizasyon yapamayan Diyarbakır'da bu alanda önemli bir gelişme yaşandı.

Geçen hafta DTSO öncülüğünde yapılan toplantıda fuarcılık alanındaki boşluğun kapatılması için önemli bir adım atıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile ALZ Grup Uluslararası Fuarcılık Kongre ve Danışmanlık A.Ş arasında fuarcılıkta yeni yol haritası belirlenerek, yeni nesil fuar ve butik kongreler yapmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Yapılan protokolün ardından Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nin adı “Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi” olarak değiştirildi.

Bu toplantıda verilen mesaj önemliydi. Ortak kararlılıkla Diyarbakır’ı yalnızca fuarcılığın değil kongre sektörü içinde cazibe merkezi haline getirileceği sözü verildi.

Bu tür adımları desteklemek her Diyarbakırlının bir görevi olmalıdır.

Saygılarımla