Diyarbakır Valiliği kararına göre kentte her türlü açık, kapalı alan etkinlikleri 7 gün süre ile yasaklandı. Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada valilik ve kaymakamlıkların izni dışındaki her türlü toplantı, her türlü açık ve kapalı alan eylem ve etkinliklerin (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) 7 gün süre ile yasaklandığı belirtildi.

Diyarbakır Barosu iptal davası açtı

Diyarbakır Barosu, Nöbetçi İdare Mahkemesine başvurarak, Valiliğin bir haftalık yasak kararına itiraz etti. Baronun itiraz dilekçesinde, “Dava konusu idari işlemle, toplantı ve gösteri hakkının ihlal edilmesi, uygulanması durumunda telafisi imkansız sonuçlar taşımaktadır. Açıkça hukuka aykırı olan ve temel hakların kullanımı hususunda telafisi imkansız zararlara sebebiyet verebileceği gözetildiğinde, davalı idarenin cevap dilekçesini beklemeden ve ivedi olarak yürütmenin durdurulması kararı verilmelidir” talebinde bulunuldu.

Dilekçenin sonuç bölümünde ise, “Diyarbakır İlinde gerçekleşen açık hava toplantılarının engellenmesine dair 5442 sayılı yasanın 11/C maddesine istinaden alınan 21.11.2022 tarihli kararının ivedilikle savunma alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına ve iptaline karar verilmesi” talep edildi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim