Diyarbakır’da 15 yaşındaki erkek çocuk, kusma ve bulantı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Çekilen röntgende 1 metrelik şarj kablosu ve toka yuttuğu tespit edilen çocuk, Elazığ’da gerçekleştirilen operasyonla yuttuğu cisimlerden kurtuldu.

DHA’nın haberine göre, çocuk, midesinde şarj kablosu ve toka olduğu tespit edilmesi üzerine ambulans ile Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Üniversitenin Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Doğan ve ekibi tarafından yapılan endoskopik işlemle çocuğun midesindeki kablo ve toka çıkarıldı. Çocuk tedavisinin ardından taburcu edildi.

 ‘KABLONUN BİR UCU İNCE BAĞIRSAĞA GEÇMİŞTİ’

Ameliyatı gerçekleştirirken zorlandığını ifade eden Prof. Dr. Yaşar Doğan, “Hastanın kusma ve karın ağrısı şikayetleri olması üzerine sağlık kuruluşuna başvurulmuş. Orada yapılan incelemelerde hastanın midesinde kablo tespit edilmesi üzerine bize danışıldı. 112 aracılığıyla hastaya gerekli işlemi yapıp yapmayacaklarını bize sordular. Biz de hastayı bize gönderebileceklerini kendilerine ilettik. Hasta bize geldikten sonra ön hazırlık yapıldı ve gerekli olan açlık süresinin ardından hastaya endoskopik işlem yapıldı. Endoskopik işlemle midedeki kablo çıkarıldı. Kabloyu çıkarırken açıkçası zorlandık çünkü kablonun bir ucu ince bağırsağa geçmişti. İşlem başarılı bir şekilde sonlandırıldıktan sonra hasta sağlıklı bir şekilde evine gönderildi” dedi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim