DİYARBAKIR - Birlik Haber Sen, posta telgraf teşkilatında görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli ve TRT’ de görev yapan özel hizmete tabi personelin kadroya alınması için ülke genelinde başlattığı imza kampanyası sonucunda, Diyarbakır’da bin 700 ülke genelinde de 100 bine aşkın toplanan imzalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Birlik Haber Sen, “Ülkemizin her bir köşesinden topladığımız yüz bini aşkın imza ile, yine ilimizde toplamış olduğumuz yaklaşık bin 700 imzayı, kadro bekleyen arkadaşlarımızla birlikte Türkiye genelinde eş zamanlı olarak, ilimizde de iş yerimizden PTT Kargo ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderdi” dedi.

GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALI

Diyarbakır Birlik Haber Sen açıklaması şöyle:

Kamuda sözleşmeli olarak çalışmakta olan personellerin kadroya alınması hususunda uzun zamandır mücadele eden Memur-Sen ve sendikamız Birlik Haber-Sen 01.01.2022 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 6. Dönem Toplu sözleşmenin 52. Maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli  personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.” Hükmünün 6.dönem toplu sözleşmeye yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla eklenmesi sağlanmıştır.

Bu bağlamda 2022 yılı içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen heyetleri arasında birçok toplantı yapılarak çalışanın talep ve beklentileri dile getirilmiş çalışmanın tüm sözleşmelileri kapsaması gerektiği her fırsatta ifade edilmiştir.”

Birlik Sen, “Hizmet kolumuzda yer alan Posta ve Telgraf Teşkilatında, yaklaşık 12.000 İdari Hizmet sözleşmeli personel ve TRT’ de 4000 ne yakın Özel Hukuk Hükümlerine tabi Sözleşmeli personel bulunmaktadır. PTT’de İdari Hizmet sözleşmeli olarak çalışan personel KPSS sınavına girerek başarılı olanlar içerisinden atanmış ve bu personeller diğer kamu personelleri gibi memur sendikalarına üye olabilmekle birlikte toplu sözleşme kapsamında ki hükümlere tabi olarak yer almaktadırlar. Aynı iş yerinde aynı işi yaptıkları halde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabii personel ile aralarında Temel ücretleri, İş güvenceleri, Sosyal Güvenlik hakları, Görevde yükselme ve unvan değişikliği şartları bakımından farklılıklar bulunmakta, bu durum çalışma hayatımızda iş barışını ve kurumsal aidiyeti zedelemektedir. Yine TRT’de Özel Hukuk Hükümlerine tabi Sözleşmeli personel de, TRT de ki mevcut personel ile  aynı işi yapmakla birlikte, başta iş güvencesi olmak üzere mali ve özlük hakları noktasında birçok  problemler yaşamaktadırlar. Bu nedenle talebimiz, ücret farklılıklarının giderilmesi, iş güvencesinin sağlanması başta olmak üzere, aradaki statü farklılıkların ortadan kaldırılarak iş barışının tesis edilmesi, bu personelinde PTT ve TRT’ de ki diğer personeller gibi 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabii olarak çalışma hakkı elde edebilmeleri için gerekli düzenlenmenin yapılmasıdır” denildi.

KADRO ALINANA KADAR MÜCADELE SÜRECEK

Açıklamada, konuyla ilgili, PTT ve TRT, Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikalar Kurulu ile yetkilileri ile görüşüldüğünü, sosyal medya ve Twitter etkinliklerinin yapıldığını ve son olarak da konuyu Cumhurbaşkanına arz ettiklerini, konunun teknik boyutu ile yapılması gerekenlerin de en üst perdeden ifade ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Birlik Haber Sen açıklamanın sonunda şöyle dedi:

Her ne kadar PTT Kamu İktisadi Teşebbüsü kapsamında bulunmasa da, üstendiğimiz misyon ve halkımıza ürettiğimiz hizmet boyutuyla , kamunun en önemli kurumları arasında yer almış ve almaya devam edecektir. Bu nedenle gerek PTT’de ki İdari Hizmet Sözleşmeli personel ,gerek TRT’ deki Özel Hukuk  hükümlerine Tabii Sözleşmeli personelin başta kendileri, eşleri, anneleri, babaları, kardeşleri, akrabaları, komşuları ve vatandaşlarımızın imzaladığı 100 bini aşkın imzada da talep ettikleri üzere kadro  beklentilerini içeren imzaları bu gün buradan hep birlikte kargoya veriyoruz. Ayrıca bir kez daha üzerine basarak ifade ediyoruz ve diyoruz ki bu arkadaşlarımız kadroya alınana kadar haklı mücadelemize çeşitli eylemlerimizle ve kararlılıkla devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim