HABER; Fuat BULUT

OSB Başkanı Mustafa Fidan:, “Yurt dışından artık Diyarbakır’a yatırımcılar gelmeye başlıyor. Diyarbakır büyüyor, dünyada tanınıyor. 40 firma yatırım için sırada” diye konuştu.

Teşvik uygulamasıyla bedava arsa tahsisi, makine desteği, sigorta primi, enerji ve vergi indirimi sayesinde yerli girişimcilerin gözdesi olan Diyarbakır, son dönemde yatırım fırsatlarını incelemek için yurt dışından gelen iş insanlarını da ağırlamaya başladı. Son bir ay içerisinde çok sayıda yabancı iş insanı kente geldi. Ziyaretçiler arasında Mısır, Ürdün, Suriye, Filistin, Irak, Cezayir ve Yemen’den gelen sanayiciler de yer aldı.

300 fabrikanın bulunduğu, 12 bin 500 kişinin istihdam edildiği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yetkililerle görüşen yabancı misafirler, fabrikalarda da yatırım fırsatlarına ilişkin incelemelerde bulunuyor.

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, kentin ihracat rakamlarının geçen seneye göre yüzde 60 arttığını belirterek, yabancı yatırımcıların da yönünü kente çevirdiğini söyledi. “Yurt dışından artık Diyarbakır’a yatırımcılar gelmeye başlıyor. Diyarbakır büyüyor, dünyada tanınıyor” diyen Fidan, kente yatırım yapmak isteyen girişimcilerin ziyaret ederek bilgi aldığını anlattı.

Fidan, OSB’nin bu taleplerle etap etap büyüdüğünü dile getirerek, şimdi 5. etap için yer çalışmasının yapıldığını kaydetti. “Öncelikli hedefimiz 5. etabı da bitirmek. Yaklaşık 40 yatırımcımız sırada bekliyor. Burayı bitirip yatırımcılarımıza tahsis edip, yatırıma başlamalarını sağlamak istiyoruz” diyen Fidan, yeni yatırımların ihracat odaklı olacağını vurguladı.

Editör: TE Bilişim