Özellikle Şenol hoca geldikten sonra 2’de 2 yapan Maaşaallah gol yemeyi unutan Diyarbekirspor, ligdeki konumu kalitesiyle ters düşen rakibi karşısında beklenen kadrosuyla sahada yer alırken, bence izleyen herkesin bile beklemediği derece de kötü bir ilk yarı ortaya koydu.

Sebeplere gelirsek;

Topa sahip olamadık,

Orta sahayı kolay geçirdik,

Forvetimizi hiç besleyemedik, 

Özellikle sağ kanadımızdan açıklar verdik,

Buna karşılık direkten dönen top ve etkili olabilecek ataklar verdik rakibe…

Bu oyuna karşılık 2. yarı nasıl olur derken açıkçası beklentinin üstünde ama asıl olması gereken bir takım döndü. Sahaya 10 dakikada 2 kere yokladı ve 3.de kendi kalelerine atsalar da onları zorlayarak golümüzü bulduk.

Tam artık skoru ve oyunu alacağız derken, sahneye iki maçtaki oyunuyla hem yazılarımızda, hem programınızda övgülerimizi alan Ömer sahneye çıkıp işi zorlaştıracak anlamsız, gereksiz, manasız, neden niçin’li bir yerde çok basit bir ikinci sarıyı görerek, arkadaşlarına hocasına ayıp etti. Maçı da bizim için korku tüneline soktu.

Kırmızı karttan sonra Şenol Hocanın sınırlıda olsa hamleleri oyuncu grubunun inancı ve mücadelesiyle çok önemli ve anlamlı bir 3 puan sahibi olduk.

Bu 3 puan hem liderliğe ortak olma anlamında, hem de kazanma alışkanlığı için önemliyken hep belirttiğim bazı maçlarda tek forvet oynayıp 2. yarı daha diri bir şekilde değişiklik, halen bana mantıklı olan düşüncedir. Tabi bana göre…

Şimdi önünde Türkiye Kupası 2. eleme turu olan takımımızda bir daha ki lig maçının 8 gün sonra (29 Ekim’de) olacağı düşünüldüğünde şahsi fikrim kesinlikle maça asılmalı ve tur atlanması anlamında mücadele sonuna kadar verilmeli.

AMEDSPOR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLUR MU?

Amedspor kötü başlangıç yaptığı, hatta çoğu seveninin ‘neler oluyor’ dediği bir performans sergilediği ligde, Uşak mağlubiyeti sonrası bence 3’te 3 yapacağı bir periyoda girmişti.

İlk hedef hafta içi Hacettepe maçı olan bu periyotta beklendiği gibi çok zorlandığı ama eksik rakibine karşı Muhlis ile gülüp periyodun ilk 3 puanını aldı.

Maçı güzel bir çekim sayesinde izleme şansımız oldu.

Buradan gördüğümüz takım içinde savaşacak tekmeye kafa sokacak üretkenliği olan oyuncu sayısı maalesef çok çok az.

Düşünün, peşinatlara bile çok önemli para harca ve bence ne mutlu ki ama altyapıya az inananlar içinde hayal kırıklılığı olabilecek oyuncun oyuna girsin ve seni kurtarsın.

Bu bile şapkayı önüne koyup düşünmeye değer diye düşünüyorum.

Hocamız, Mesutcan ve göğüs reklamı işine hiç girmeden sadece BEKLİYORUM.

Ne bekliyorsun derseniz,

Yanılmayı, açıklamayı ve sonucunu…

Şimdi Zonguldak deplasmanı var takımımızın,

Ne olur derseniz?

Çok rahat galip geliriz diyemem ama kağıt üstünde kesinlikle alıp gelebileceğimiz bir maç.

Tabi unutmadan şunu da belirteyim,

Maç sahada kazanılıyor, kağıt üstünde veya konuşarak değil.

Son olarak şunu da ekleyip kapatayım.

Eğer Amedspor altyapısı için benim içinde çok değerli bir dost olan Sertaç hoca düşünülüyorsa çok doğru bir karar.

Ama doğruluğu nasıl tescillenir,

O da şu;

Uzun yıllar altyapıda gerekli çalışmaları projeleri programı ile A takıma destek sunarsa olumlu.

Ama en ufak bir sıkışıklıkta hadi Hocam gel denecekse ve Sertaç hocamda tamam derse o da hem altyapı için, hem de benim düşünceme göre yanlış olur

Buna en güzel örnek bir kaç yıl önce geldiği altyapı koordinatörlüğünde yaptığı program ve oyuncu çıkarmadır. 

Başka bir yazıda görüşmek üzere,

Esen Kalın Spor’la Kalın.