3. Lig temsilcimiz Diyarbekirspor da Kızılcabölük maçı için tek hedef neydi?

Buca ve Malatya takibinde 3 puan alıp artık iyice boyu kısalan ligde liderliğini devam ettirmek ve gelecek hafta ki Malatya maçına lider takım olarak çıkmak.

Canlı yayınlanmayan maç için sadece hem orda izleyenler ile konuşmalarımız hem de yorumlara bakınca ilk söylenecek şey, rakibe karşı hep söylediğimiz gibi sertliğe başvurulması ve yine çok sarı kartın olduğu bir maç olması.

Cezalı oyuncularımızın olması nedeniyle bu da bizim için sıkıntılı. Fakatcezalı oyuncularımız olsa da 11 kişi olarak sahada olsak da Malatya maçının tek hedefi galibiyet olmalıdır, olacaktır.

Son dakika gollerine alıştığımız ve 9 maçını tek farkla gol yemeden bitiren takım olan Diyarbekirsporlider takım olarak bu son dönemeçte bize çok fazla aman dedirten zorlu maçlar gösterse de bizde bu saatten sonra 1-0 olsun bizim olsun düşüncesine hakimiyiz.

AMEDSPOR SERİYE BAĞLADI

Amedspor için ise önemli olan neydi bu maçta? ligde zor durumda olan rakibine karşı hem playoff grubunda olmasının avantajını devam ettirmek, hem de bir seri yakalamışken onu devam ettirmekti.

Beklediğimiz bir kadroyla sahaya çıkan Amedspor da görünen şu ki, orta sahadan pas akışı iyi gidiyorsa ve rakibin topunu burada kesmede başarılıysa, mücadele gücü yüksek olunca Amedspor'un karşısında hiçbir rakibin kolay kolay kendini kabul ettireceğini sanmıyorum.

Orta sahanın yanında Amedspor için en önemli şeylerden biri de  gol atması,aslında bu bütün takımlar için geçerli tabi, takımımız bu işi maşallah üstüne hep koyarak giden Sinan’la beraber devam ettirirken özellikle ikinci goldeki Taha'nın bir kaç kişiyi ekarte edip ona gol pasını vermesi  de çok önemli bir olguydu.

Maçın emeğine teşekkür ettiğimiz arkadaşlar sayesinde izleyince de şunu anladık, futbolda forma adaletinin sağlandığı takımın oyun anlamında oturduğu mücadele gücünün yüksek olduğu zaman bu takım her zaman iş yapacak bir takım haline gelebiliyor.

Oyun 2-0’dan sonra da hep bizim üstünlüğümüzdeydi. Ayrıca pozisyon anlamında da rakibe çok önemli çok bariz bir pozisyon vermemek açıkçası bu maç için çok önemliydi ve bunu da başardık.

Şimdi önümüzde Sarıyer ile oynayacağımız çok önemli bir maç var.Bu maçta da ben takımın bu oyun tarzı ile üzgün ayrılacağına inanmıyorum.

Son olarak şunu da ekliyim, bu maçta ve bundan önceki maçta da göze çarpan Bünyamin ve Oğuzhan’ın hem iyi bir ikili olması, hem çok iyi mücadele etmesi orta sahadaki gücü de arttıran önemli bir etkendir, Bunu da belirtmekte yarar var.

Başka bir yazıda görüşmek üzere

Esen Kalın Spor’la Kalın