Havalar soğumaya başladı, yaz mevsimini hep birlikte uğurladık. Hafif hüzünlü ancak dumanı üzerinde tüten çorbalar içeceğimiz için de mutluyuz. En sevdiğiniz çorba tarifi nedir? Bizim için domates çorbasının ayrı bir yeri var diyebiliriz. Bütün yemek tariflerinin arasında yeri ayrı.

Siz de bu kolay domates çorbası tarifiyle sevdiklerinizin içini ısıtabilir; onu sandığınızdan çok daha kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Canınız çektiyse gelin evde domates çorbası tarifine birlikte göz atalım. Malzemeleri hazırlayıp mutfağa geçelim. Sonuçta domates çorbası sen evde yaptığında güzel olan çorbalardan, dışarıda yediğinde hiçbir domates çorbasını aynı lezzette bulamazsın. Mümkün değil. Sen onun üzerine kaşarı usulca eklediğinde, evinin masasında çorbanı kaşıkladığında güzel.  

Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı

2 çay bardağı süt (sıcak)

5 adet büyük boy domates

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı sıcak et suyu

Servisi için:

1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Püf Noktası

Çorbayı, kışlık olarak hazırladığınız ya da satın aldığınız domates püresi kullanarak da pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Domates çorbasını et suyu yerine sıcak tavuk suyu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.

5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.

Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peynir ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!