Türk mutfağında vazgeçilmez sebzelerden biri olan domatesle ilgili korkutan uyarı. Meğer domatesi yanlış tüketiyormuşuz. Beslenme uzmanları da bu konu hakkında herkesi uyarıyor.

Domates yaz kış sofralarımızdan eksik olmuyor. A vitamini deposu da olan domates, bağışıklık sistemimizi ve cilt sağlığınızı koruma konusunda oldukça etkili bir besindir.

K vitamini ile kemiklerimize, potasyum ile kalp sağlığımızı fayda sağlar. Ayrıca kas kasılmalarına karşı olup kan basıncının düzenlenmesini de sağlar. Faydaları saymakla bitmeyen domates, yemeklerimize de lezzet katar.

Ancak domatesle ilgili bilmediğimiz bir uyarı var;

Bazı besinleri buzdolabına koymamak gerekiyor. O besinler arasında domates de var.

Peki domates neden buzdolabına konulmamalı?

Kesilmemiş domates buzdolabının soğuk atmosferinde tazeliğini yitirerek yumuşar. Uzun süre beklemiş elmada olduğu gibi domates de kepeklenmeye başlar. Bu nedenle domatesleri azar azar, çabuk tüketebileceğiniz ölçülerde almaya özen gösterin.

Domatesi uzun süre saklamak için bilmeniz gereken harika bir bilgi daha;

Bir içerikte; Domatesi uzun süre saklamaya yarayan mutfak sırları paylaşıldı. İşte o sırlar

Bunun için domatesleri geniş bir meyve tabağına ya da derin bir cam kasenin içine baş aşağı koyun. Yani sap kısımları aşağıda kalmalı.

Baş aşağı saklanan domatesler, daha uzun süre taze kalacaklardır. Domatesin sap kısmı aşağıda kalınca, sapın bağlandığı noktadan daha az hava ve nem girecektir. Bu da raf ömrünün uzamasındaki en önemli faktördür.

Evet bu harika bilgiler sayesinde domateslerinizi uzun süre saklayabilirsiniz. Böylelikle domateslerinizin hem çürümemiş hem de besin değeri gitmemiş olur.