Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın emriyle İranlı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ardından Yemen El Kaidesi’nin kurucularından ve mevcut lideri el Rimi’nin de öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Beyaz Saray açıklamasında, “Başkan Donald Trump’ın emriyle ABD, Yemen’de gerçekleştirdiği anti-terörist operasyonda Arap Yarımadası’ndaki El Kaide grubunun kurucularından ve lideri Kassem El Rimi’yi elimine etmeyi başardı” denildi.

Açıklamada, El Rimi’nin öldürülmesiyle hem Yemen El Kaidesi’nin hem de bağlı olduğu El Kaide örgütünün daha fazla zayıflatıldığı savunuldu. Beyaz Saray açıklamasında, ABD’nin ‘ulusal güvenliğini tehdit eden grupların yok edilmesi hedefine daha fazla yaklaşıldığı da vurgulandı.

ABD’ye göre El Rimi, 1990’lı yıllarda dönemin El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in bulunduğu Afganistan’da yer almıştı. El Rimi, daha sonra El Kaide’nin Yemen kolunu kurmuştu.

Bu örgüt, son olarak Aralık ayında ABD’nin Florida eyaletindeki Pensacola deniz hava üssüne yönelik düzenlenen ve üç denizcinin öldürüldüğü saldırıyı üstlenmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Ocak’ta da Bağdat’taki Amerikan üslerine saldırılardan sorumlu tuttuğu İran’ın Kudüs Gücü adlı kuvvetlerinin komutanı Kasım Süleymani’ye yönelik saldırı emrini vermişti. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim