Avrupa Birliği’ne (AB), salgın ile birlikte iltica talebinde bulunanların sayısında büyük bir düşüş olduğu yetkililer tarafından açıklandı.

Geçtiğimiz yıl 450 bin iltica talebi dosyasının iletildiği Avrupa İlticacıları Destekleme Bürosu tarafından kaydedildi.

Büro aynı zamanda bu düşüşün insanların koruma ihtiyacının azalmasından seyahat kısıtlamasından kaynaklandığına da dikkat çekti.

İltica talebinde bulunanların, Suriye, Afganistan, Venezuela, Kolombiya ve Irak’tan olduğu ve başvuruların ise, Almanya, Fransa, İspanya, Yunanistan ve İtalya’ya olduğu da büro tarafından açıklandı.

Avrupa İlticacıları Destekleme Bürosu müdürü Nina Gregori, salgın krizinin sistemin zayıflıklarını ve aynı zamanda güçlü yanlarını açığa çıkardığını belirterek, “Üye ülkeler kayıtları gerçekleştirmek için yeni bir yaklaşım sergiledi. Uzaktan çalışma ve bilişim yöntemi ile insanlar daha hızlı bir şekilde kaydedildi” dedi.

2017 yılından bu yana ilk kez bu derece hızlı cevap verildiğini ve insanların bekletilmesinin önüne geçildiğini de kaydeden Gregori, başvurulardan yüzde 42’sinin kabul edildiği, yüzde 58’inin de reddedildiğini de sözlerine ekledi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim