BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, dünyanın her yerinde yardıma muhtaç kişilere hizmet veren BM çalışanlarına yönelik saldırıların endişe verici olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), 2021 yılında 140 insani yardım görevlisinin öldürüldüğünü açıkladı. OCHA, geçen yıl yaşanan ölümlerin, 2013 yılından beri en yüksek sayı olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, 2021’de dünyanın farklı bölgelerindeki savaş ve çatışmalarda, insani yardıma ihtiyaç duyan 204 milyon kişiye hizmet veren 203 personelin de yaralandığını, 117 insani yardım görevlisinin de kaçırıldığını belirtti.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Larke, dünyanın her tarafında insani yardıma muhtaç kişilere hizmet veren BM çalışanlarına yönelik ölümcül saldırıların artmasının endişe verici olduğunu ifade etti.

Sözcü Larke, BM insani yardım çalışanlarının en fazla şiddeti Güney Sudan’da gördüğünü, bu ülkeyi Afganistan ve Suriye'nin izlediğini kaydetti.

BM, 2022 yılının ilk altı ayında da insani yardım görevlilerine yönelik şiddetin sürdüğünü, bu yıl şimdiye kadar 168 yardım görevlisinin saldırıya uğradığını ve 44 insani yardım görevlisinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. BM insani yardım görevlilerinin çoğunun hava saldırıları ya da topçu ateşiyle vurulduğu ifade edildi. (artıgerçek)

Editör: TE Bilişim