'Dünyanın en yaşlı insanı' unvanı, dış basında dolaşan haberlerde farklı isimlere veriliyor. Bazıları resmi olarak kabul edilse de bu insanların genellikle doğum belgelerinin olmaması durumu daha karışık bir hale getiriyor.

Bu insanlardan biri de Johanna Mazibuko. Dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen isimlerden biri olan Güney Afrikalı Johanna Mazibuko geçtiğimiz günlerde 128'inci yaşına girdi.

Bir mısır çiftliğinde doğan ve 12 kardeşin en büyüğü olan Johanna Mazibuko, çiftliklerde çok iyi şartlarda yaşadığını ve hiçbir sorunu olmadığını söyledi.

Çocukluğunu tam olarak hatırlayamadığını söyleyen yaşlı kadın, çiftliklerde çekirge istilası olduğu zamanlarda bazıların yakalayıp yediklerini ve tadının da ete benzediğini belirtti.

Artık modern yiyecekler yediğini söyleyen Mazibuko, küçüklüğünün yemeklerini çok özlediğini de sözlerine ekliyor.

Hatırlayamadığı bir yaşta yaşlı bir dul ile evlendiğini söyleyen kadın, kocasının kendisine çok iyi baktığını da dile getirdi.

Mazibuko'nun 2'si hayatta 7 çocuğu var. Ayrıca 50 kadar torunu ile torununun torunu da ailesinde yer alıyor.

128'inci yaşını görmesine bu 2 besin yardım etmiş

Mazibuko, büyürken ise yediği besinler arasında taze süt ile yabani ıspanak olduğunu söyledi. İngiliz gazetesi Mirror, yaşlı kadının 128. doğum gününü görmesinde bu besinlerin yardımcı olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Evlendikten sonra çiftliklerde çalışarak geçimini sağladığını söyleyen yaşlı kadın, "Yetiştirdiğimiz şeylerle geçinirdik. Erzakları satıp para kazanırdık" dedi. Yaşlı kadın insanların penceresinden yürüdüğünü görürken onlara çok özendiğini de dile getirdi. (internethaber)

Editör: TE Bilişim