Cuma günü meydana geldiği belirtilen çatışmalarda bıçaklar, ateşli silahlar, patlayıcılar kullanıldı. Çok sayıda tutulunun parçalanarak katledildiği bildirildi.

Savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre iki blokta başlayan çatışmalarda 68 dolayında tutuklu öldürüldü, 25’i yaralandı.

Polis şefi TannyaVarela, "her zamankinden daha fazla şiddet içeren" bu olayların "cezaevindeki suç çeteleri arasındaki alan hakimiyeti anlaşmazlığının sonucu" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı GuillermoLasso, hayatını kaybeden tutukluların ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

28 Eylül’de de Guayas 1 cezaevinde 119 tutuklu benzer koşullarda katledilmişti. Bu katliam, Ekvator cezaevi tarihinin en büyük katliamı olarak kayda geçmişti. Katliamda bazı tutukluların cenazeleri parçalanmış ya da yakılmıştı.

Katliam ardından Cumhurbaşkanı Lasso 65 cezaevinde olağanüstü hal ilan etmişti. Bu cezaevleri teorik olarak 30 bin yatak kapasiteli, ancak 39 bin kişi kalıyor. Her türden silah, uyuşturucu, telefon büyük miktarlarda cezaevine girebiliyor. Özellikle Meksikalı karteller olan Sinaloa ve JaliscoNuevaGeneracion arasında kanlı çatışmalar yaşanabiliyor.

Dünyanın temel kokain üreticileri olan Kolombiya ve Peru arasında bulunan ve ABD ile Avrupa’ya doğru bu uyuşturucunun geçişi için kullanılan Ekvador’da uyuşturucu trafiği ile ilgili suçlarda büyük artış yaşandı. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim