2015 yılında Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ile İran destekli Şii Husiler arasında başlayan çatışmalar gittikçe büyük bir insani felakete dönüşüyor. 24 milyon nüfusu olun Yemen’deki insani krize ilişkin bir rapor hazırlayan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) savaşın en büyük kurbanının çocuklar olduğunu bildirdi.

Nüfusun yüzde 80’lik bir kesiminin yardıma muhtaç olduğu ülkede çoğu çocuk olmak üzer 250 bin insanın açlık nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğu açıklandı. WHO raporunda ayrıca 360 bini 5 yaşında olmak üzere 2 milyon Yemenli çocuğun da yeterli düzeyde beslenemediği ifade edildi.

Kasım ayı başında Yemen hükümeti ile ülkenin güneyindeki ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi arasında bir barış anlaşması imzalanmıştı. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da imzalanan anlaşma ülkenin güneyindeki güç mücadelesine son verilmesini öngörüyor. Ancak buna rağmen Yemen’deki istikrarsızlık bitmiş değil.

On binlerce insanın hayatını kaybettiği ülkede savaşın yol açtığı ağır tahribatlar hala sürüyor. 1 Milyona yakın Yemenli hala Birleşmiş Milletler ile diğer insani yardım kuruluşlarının yardımlarına bağlı olarak yaşıyor. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim