Gazze Şeridi’ni kontrolünde tutan Hamas, İsrail ile ‘işbirliği yaptıkları’ iddiasıyla onlarca kişinin yakalandığını duyurdu.

Hamas’ın iddiasına göre, 11 Kasım 2018’de bir İsrail özel birliğinin Gazze Şeridi’ne sızmasında bölgedeki Filistinli ‘işbirlikçilerin’ de katkısı oldu. 1 İsrail askeri ve 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği sızma girişimi başarısız olmuş ve Hamas yönetimi, operasyona katılan 8 İsrail özel kuvvet mensubunun görüntülerini yayınlamıştı.

Hamas’tan yapılan açıklamada, 11 Kasım günü yaşanan ‘olayda’ İsrail’e çalıştıkları iddiasıyla 45 kişinin yakalandığı duyuruldu.

Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad El Bozum tarafından yayınlanan açıklamada, yakalanan kişilerin sorgularının sürdüğü kaydedildi.

Bakanlık Sözcüsü El Bozum, yakalanan kişilerle İsrail’in Gazze’deki faaliyetlerine engel olabileceklerini gösterdiklerini savundu. El Bozum, “Bu İsrail ve ajanlarına bir mesajdır; (Hamas’ın) güvenlik birimleri, ‘İşgalcinin (İsrail)’ işbirlikçilerinin faaliyetlerini başarısızlığa uğratacak güçtedir” dedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim