İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, son Moskova ziyaretinin sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada Rusya ve İsrail’in Suriye’deki yabancı güçlerin çekilmesi için işbirliği yapacağını temin etti.

İsrail özellikle Suriye rejiminin ittifakı İran ve Lübnan Hizbullahı’nın Suriye’de kökleşmesi ve kendisine karşı yeni bir cephe oluşturmasından endişe ediyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Netanyahu, Suriye’deki Hizbullah mevzilerine karşı İsrail hava saldırılarını durdurma niyetinde olmadıklarını “açık bir şekilde” ifade ettiğini söyledi.

Netanyahu, “Başkan Putin ve ben aynı amacı paylaşıyoruz: İç savaşın başlangıcından sonra Suriye’ye gelen yabancı güçlerin çekilmesi” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı ardından konuşan Netanyahu, “Başkaları ile birlikte bu hedefe ulaşmak için çalışacak bir çalışma grubu kurmaya karar verdik” dedi.

İsrail Başbakanı konuya ilişkin başka detay vermedi. Moskova yetkilileri de şimdilik bir yorumda bulunmadı. Bu çalışma grubunun Suriye’de işgalci konumdaki Türk güçlerini de kapsayıp kapsamadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Rusya da daha önce yabancı güçlerin Suriye’den çekilmesinden yana olduklarını açıklamıştı, ancak Türk güçleri Rusya’nın onayı ile Suriye’de işgal operasyonları başlatmıştı. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim