Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, 2019-nCoV adı verilen yeni virüs, bir gün içerisinde 89 kişinin daha ölümüne yol açtı. Salgın nedeniyle Çin’de ölü sayısı 811’e ulaşırken, Hong Kong’da bir ve Filipinlerde de bir kişi hayatını kaybetti. Böylece, yeni koronavirüsten ölenlerin sayısı 2002-2003 yıllarında dünya genelinde 774 kişinin ölümüne neden olan Sras virüsünü aştı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Cumartesi günü yaptığı açıklamada Çin’de virüsün günlük bulaşma sayısının belli bir istikrar kazandığını ancak zirve yaptığını söylemek için henüz çok erken olduğunu bildirdi.

WHO acil durumlar programı sorumlusu Michael Ryan, “Bildirilen vaka sayısının ilerlemediği dört günlük bir istikrarlı dönem kaydediyoruz. Bu iyi bir haber ve hayata geçirilen denetim tedbirlerinin etkisini yansıtıyor olabilir” dedi.

Hong Kong ve Macao özerk bölgeleri hariç Kıta Çin’de Pazar günü doğrulanan vaka sayısı 37 bin 200 olarak ifade edildi. Günlük olarak açıklanan önceki bilançoya göre 2 bin 600 vakanın arttığı görülüyor. Çarşamba günü açıklanan bilançoda günlük vaka artışı 3 bin 900 olarak duyurulmuştu.

Şüpheli vakaların da net bir şekilde düştüğü belirtildi. Pazar günü son 24 saat itibariyle şüpheli vakalar 3 bin 900’ün biraz üzerindeyken, Perşembe günkü bilançoda 5 bin 300’ü aşmıştı.

Öte yandan salgın dünyada yayılmaya devam ediyor. 30 dolayında ülke ve bölgede 320’yi aşkın doğrulanmış vaka var. Fransa’da 8 Şubat Cumartesi yapılan yeni açıklamaya göre beş yeni vaka daha tespit edildi. Bunların tümü İngiliz vatandaşı olmak üzere, dördü yetişkin, birinin çocuk olduğu açıklandı. Fransa’da doğrulanan vaka sayısı 11’e çıktı. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim