Televizyon ve podcast programları yapan matematikçi-yazar-komedyen Matt Parker, tüm insanlığı titreten Kovid-19'la ilgili basit bir hesap yaptı.

Koronvirüsün mikroskop altındaki boyutundan hareketle yaklaşık 53 milyon enfekte insan olduğunu varsayarak toplam hacim hesaplayan matematikçi Parker, 8 mililitrelik bir toplama ulaştı.

BBC Radio 4'ün 'Infinite Monkey Cage' isimli bilim programına katkıda bulunan Parker, 'A Problem Squared' isimli kendi podcast yayınında durumu "Dünyadaki tüm kaos... bir çay kaşığında kopan fırtına" diye özetledi.

Bunun için Avustralyalı matematikçi, alınan örnekler ve tıp dergisi The Lancet'te yayımlanan araştırmalarda ölçülen viral yüke dayalı olarak virüs bulaşan hücrelerin sayısını hesapladı.

Dünya çapında günde 300 bin yeni vakanın olduğunu ve her birinin 14 gün boyunca enfekte kaldığını varsayan Parker, insan nüfusunda 3.3 milyon milyar koronavirüs bulunduğunu ve koronavirüsün bir insan hücresinden milyonlarca kat daha küçük olduğunu belirtti.

Yaklaşık 53 milyon kişide var olan koronavirüs hücresinin toplam hacminin 8 mililitreye (ml) karşılık geldiğini hesaplayan Parker, şöyle konuştu:

"Bir çay kaşığına 6 ml sıvı sığıyor. Yani tüm dünyadaki insanlarda bulunan koronavirüsün toplam hacmi 1 çay kaşığından biraz fazla. En yüksek tahminle bile dünyadaki tüm koronavirüs bir shot bardağının içine sığabilir." (sputink)

Editör: TE Bilişim