Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Çin’de ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan Covid-19 salgınının küresel pandemiye dönüştüğünü açıklarken, İtalya, İran ve Amerika’da durum gittikçe ağırlaşıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsle mücadele kapsamında Avrupa'dan ABD'ye seyahatleri 30 gün askıya aldığını açıklarken, ABD'nin başkenti Washington'da yeni tip koronavirüs dolayısıyla "acil durum" ilan edildi. Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, yaptığı basın toplantısında, bölgede artan Covid-19 vakaları nedeniyle acil durum ilan ettiklerini duyurdu. Başkent Washington'da şu ana kadar 4 vaka tespit edilirken, bölgenin çevresinde yer alan Maryland ve Virginia eyaletlerinde 9'ar vaka bulunduğu bildirildi.

İtalya'da koronavirüsle mücadele amacıyla ülke genelinde birkaç gündür uygulanan tedbirler daha da sıkılaştırılıyor. Süpermarketler, eczaneler, bankalar gibi temel ihtiyaç hizmeti veren yerler dışında bütün işletmeler kapatılacak.

Sivil Savunma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, İtalya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 827'ye yükseldiği bildirildi. Ajans, 196 yeni ölümün kayıtlara geçtiğini, salgının ortaya çıkmasından bu yana ölü sayısındaki en büyük artışın yaşandığını kaydetti. Avrupa ülkelerinde virüsün en çok etkilediği İtalya'da koronadan kaynaklı toplam vaka sayısının ise 10 bin 149'dan 12 bin 462'ye yükseldiği ifade edildi.

Vak'a sayısı bin 330'a ulaştı

Japonya'da günden güne artan vaka sayısının da bin 330'a ulaştığı açıklandı. Bin 330 vakanın 696'sını daha önce karantina altına alınan Diamond Princess adlı geminin yolcularının oluşturduğu belirtilirken, ülke genelindeki eyaletlerden ise 620 virüs vakası bildirildiği kaydedildi. Hükümetin Çin'in Wuhan kentinden tahliye ettiği 14 hastanın da toplam vaka sayısına dahil olduğu ifade edildi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, Ocak ayı başından beri doğrulanan vaka sayısının 2 bin 281’e çıktığını, son 24 saatte 15 kişinin daha hayatını kaybederek toplam ölü sayısının 48’eyükseldiğini açıkladı. Bakana göre, 105 kişi de yeniden canlandırma ünitesinde bulunuyor. Ölenlerden 33’ünün 75 yaş üstü olduğu belirtildi.

İspanya’da da vaka sayısı 2 binin üzerine çıktı. Çoğu Madrid bölgesinde olmak üzere 48 kişi hayatını kaybetti. Resmi bilançoya göre toplam 2 bin 140 koronavirüs teşhisi konuldu. Pazar gününden beri bu ülkede vaka sayısı en az 600 kişi arttı.

İran Sağlık Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle 63 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Ülkede resmi ölü sayısı 354’e yükseldi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim