Irak, Musul’da Ayşe Avad ve Yaziye  Avad isimli iki kızkardeşin zehirlenmesi ardından taşlanarak öldürülmesi ve cesetlerinin ateşe verilmesi ile sarsıldı.

Ayşe ve Yaziye isimli iki kız kardeşin cinayet hikayesi, iki erkek kardeşle evli olduklarında başladı. Kardeş olan iki kız kardeşin kocaları  IŞİD'le bağlantılı oldukları suçlamasıyla hapse atıldı.

Avukat  olarak kendini tanıtan iki kişi, eşlerini hapisten kurtaracağı vaadiyle kız kardeşlerle irtibata geçti. Avukat kılığındaki dolandırıcılar, kız kardeşlerden eşlerini cezaevinden kurtaracakları vaadiyle bir buçuk yıl içerisinde tam 240 bin dolar aldılar.

Dolandırıcılıkları deşifre olunca iki kişi, ilk önce iki kız kardeşlerin yemeklerine zehir katarak bayıltarak onları kaçırdı, daha sonra taşlayarak vahşice öldürdü ve kimlikleri belirlenmesin diye cesetleri Musul Barajı yakınında ateşe verdiler.

Öldürülen kız kardeşlerden 44 yaşındaki Ayşe Avad 9 çocuk, 38 yaşındaki Yaziye Avad ise 7 çocuk annesiydi.

Cinayete kurban giden kız kardeşlerin ailesi hükümet ve mahkemenin kararını beklediklerini, aksi halde kendilerinin aşiret hukuku çerçevesinde katillerin cezasını keseceklerini belirtiyorlar.

Rûdaw’a konuşan kurbanların annesi Fahima Ahmed, "Masumlardı ve eşlerinin peşine düştüler. Şuçları neydi? Neden Zehirlendiler sonra taşlanarak öldürüldüler ve yakıldılar. Yüreğim hem yetim hem öksüz kalan bu çocuklara yanıyor. Şimdi evim kızlarımdan kalan çocuklarla doldu” dedi. 

Babası hapiste annesi öldürülen Hers Amir “Babam ve annem için adalet istiyorum. Babam suçsuz yere ceza aldı. O suçsuzdu. Annem için de adalet istiyorum. Herkes annem ve babamın suçsuz yere kurban edildiğini biliyor” şeklinde isyan ediyor.

Öldürülen kadınların mensup olduğu Belevi aşiretinin reisi Şeyh Bark Şemdini " Biz aşiretiz. Bizim de kendimize göre bir hukukumuz var Ancak, biz hükümetten bu katilleri en ağır şekilde cezalandırmalarını istiyoruz. Onları kaçırdılar vahşice katlettiler sonra da yaktılar. Bu suç cezasız kalmamalı” dedi.

Rûdaw muhabiri Hûner Reşid ve  aileden birkaç kişi ile iki kız kardeşin cesetlerinin yakıldığı Musul Barajı yakınındaki suç mahaline gitti. Olayın izleri hala duruyordu.

İki kız kardeşin erkek kardeşi Muhammed Avad kız kardeşlerinin yakıldığı yeri göstererek, “Bunlar kız kardeşlerimin kemikleri. Kim bunu kabul eder? Tek suçları suçsuz yere hapis yatan eşlerini kurtarmaktı. Bunu yapanlar insan olamaz. Zehirleme, taşlayarak öldürme ve sonra yakma. Suçlular, ayrıca paramızı götürdüler” şeklinde tepki gösterdi.

Cinayet zanlısı iki kişi Ninova polisi tarafından gözaltına alındı.  Suçlular Irak Ceza Kanunu'nun 406. maddesi uyarınca tutuklanarak dosya Bağdat Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. (rûdaw)

Editör: TE Bilişim