Sürekli Boko Haram milislerinin saldırılarıyla gündeme gelen Nijerya’da şimdi de suç çetelerinin çok sayıda çocuğu katlettiği bildiriliyor.

Çocukların birçok grubun hedefi olduğu Nijerya’da suç örgütlerinin saldırılarında en az 8’inin katledildiği duyuruldu. Saldırıda çok sayıda çocuğun da yaralandığı öğrenildi.

Ülkenin orta kesimlerindeki Plateau eyaletinde gerçekleşen saldırıların ‘haydut’ olarak adlandırılan gruplarca düzenlendiği savunuluyor. Eyalet Valisi Simon Lalong adına yapılan açıklamada, saldırının eyalete bağlı Kuru’daki bir maden ocağında gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı.

Saldırının düzenlendiği maden ocağının yasadışı olduğu savunuluyor. Yetkililer, ülkenin orta ve kuzeybatı eyaletlerindeki birçok kaçak madenin suç çetelerinin en önemli finansman kaynağı olduğuna dikkat çekiyorlar.

Nijerya, suç örgütlerinin yanı sıra ülkenin özellikle kuzeydoğusunda aktif olan DAİŞ bağlantılı Boko Haram milisleri çocuklara yönelik saldırılarıyla biliniyor. Özellikle 2012 yılından sonra çok sayıda okul basılmış ve her defasında yüzlerce çocuk kaçırılmıştı. Son olarak geçtiğimiz gün düzenlenen bir operasyonda, çetelerin elinde aralarında 5 çocuğun da olduğu onlarca kişi kurtarılmıştı. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim