Rusya Doktorlar Birliği Sendikası yöneticisi Anastasiya Vasilyeva, Rus yönetiminin ülkedeki salgının boyutlarını gizlemek için uyguladığı kan dondurucu baskıyı anlattı. Londra'da ise 18 yaşındaki bir genç koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Tüm dünya koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele ederken, bazı ülkelerin hasta sayısını gizlediği iddiaları hala gündemdeki yerini koruyor.

Son iddia Rusya'dan geldi. Rusya Doktorlar birliği Sendikası yöneticisi Anastasiya Vasilyeva, ülkedeki salgının gerçek boyutlarının saklandığını iddia etti. "Doktorları gerçek durumu gizlemeye ve koruyucu ekipmanların eksik olduğu konusunda susmaya zorluyorlar" diyen Vasilyeva, doktorların hiçbir koruyucu ekipman olmadan koronalı hastaları tedavi etmeye zorlandığını öne sürdü.

Doktorlar Birliği Sendika Yöneticisi Anastasiya Vasilyeva, yayınladığı görüntüde Rusya'daki koronavirüsle ilgili durumu değerlendirdi.

Kovid-19'un gerçek boyutlarının saklandığını iddia eden Vasilyeva, "Doktorları gerçek durumu gizlemeye ve koruyucu ekipmanların eksik olduğu konusunda susmaya zorluyorlar. Ülkemizi tehlikeye atıyorlar. Bu yetkililerin aptallığıdır" dedi.

Doktorların koruma ekipmanı olmadan hastaları tedavi etmek zorunda kaldığını savunan Vasilyeva, "Doktorlara virüse karşı bütün dünyada kullanılan koruma ekipmanlarının verilmemesi halka karşı işlenen bir suçtur" yorumunda bulundu.

Yetkililerin halkın panik olmasını engellemeye çalıştıklarını iddia eden Vasilyeva, "Yetkililer, koronavirüs kelimesini kullanmaktan kaçınıyor ve hastane birimleri ve hatta doğumevleri zatürre hastalığına uygun şekilde dönüştürülüyor." ifadesini kullandı.

Filistin'da koronavirüs nedeniyle mahkumlara af ilan edildi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle cezasının yarısını tamamlamış mahkumlar için af kararı çıkardı. Filistin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı yazılı açıklamada, Abbas'ın suç ve kabahat davalarından aldıkları cezanın yarısını tamamlamış mahkumların tahliyesi için karar aldığını duyurdu. Ebu Rudeyne, af kararının tehlikeli suçları işleyen mahkumları kapsamadığını belirtti. Açıklamada, aftan kaç kişinin yararlanacağına dair bilgi verilmedi.

Londra'da 18 yaşındaki bir genç koronavirüsten öldü

Birleşik Krallık’ta açıklanan son rakamlara göre koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 281’e çıkarken, akşam saatlerinde 18 yaşında bir gencin hayatını kaybettiği resmi kayıtlara geçti. Dün açıklanan resmi rakamların ardından ölen kişi sayısı 48 kişi artarak toplam vaka sayısı 5 bin 683 kişiye yükseldi. 18 yaşında hayatını kaybeden kişinin kimlik bilgileri açıklanmazken sağlık durumuyla alakalı da bilgi verilmedi.

Ölenlerin sayısı 14 bin 706 oldu

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 14 bin 706’ya, virüs bulaşan hasta sayısı ise 339 bin 259’a yükselirken; 98 bin 834 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre, son 24 saatte 1657 kişi yaşamını yitirirken; 31 bin 979 kişide koronavirüs tespit edildi.

İtalya'da 5 bin 476 kişi hayatını kaybetti

İtalya’da hızla yayılan virüs, Avrupa’da da vakaların yükselmesine neden oldu. İtalya’da virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 5 bin 476’ya yükselirken; vaka sayısı da 59 bin 138’e çıktı. İtalya, Çin’den sonra en fazla vakaya sahip ülke oldu. İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısı Çin’i geçti.

İran'da ölü sayısı bin 556'ya çıktı

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatlik bilançoyu açıkladı. Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 1685’e ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 21 bin 638’e çıktığını bildirdi.

ABD'de ölü ve bulaşma sayısında artış

ABD, Çin ve İtalya’dan sonra en çok vakanın görüldüğü ülke oldu. 35 bin 206 vakanın bulunduğu ABD’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 471 olarak açıklandı.

Orta Avrupa'da hızla yayılıyor

Virüsün İtalya’da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa’daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya’da vaka sayısı 24 bin 873’e yükselirken; 94 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa’da 16 bin 243 kişide virüs tespit edildiği ve 676 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İspanya’da vaka sayısı 28 bin 768’e ulaşırken; hayatını kaybedenlerin sayısının 1772’ye ulaştığı bildirildi. İngiltere’de ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 282’e, vaka sayısının da 5 bin 745’e çıktığı belirtildi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim