Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Avrupa’daki günlük vaka sayısının Çin’de salgının en yaygın zamanlarından daha fazla olduğunu belirtti. Ghebreyesus, pandeminin merkez üssünün bundan böyle Avrupa olduğunu belirtti.

WHO’nun Covid-19 pandemisine ilişkin sorumlularından Maria Van Kerkhove ise, “(Virüsün) küresel zirveye ne zaman ulaşacağını söylemek imkansız” dedi.

Kerkhove, bunun erken olmasını umut ettiklerini söylerken, “Bu ülkelerin ilk vakaya göstereceği tepkiye bağlı” diye ekledi.

Çin’de Aralık ayında ortaya çıkan yeni koronavirüs, dünya genelinde hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Çin’deki yayılma ise durma noktasına yaklaştı. İtalya’da son 24 saat içerisinde 250 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Toplam ölü sayısı 1266’ya, vaka sayısı da 17 bin 600’e yükseldi.

Fransa’da Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre ülke genelinde vaka sayısı 3 bin 666’ya çıktı. Hayatını kaybedenlerin ise 79 olduğu bildirildi. Bakan Olivier Veran, “Virüsün ülkemizde yayılması hızlanıyor” dedi.

Pandemi dünya genelinde 5 bini aşkın kişinin ölümüne nede oldu. Vaka sayısı da 140 bine yaklaştı. Bir çok ülkede testlerin sınırlı yapılmasından dolayı, gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Fransa’da tüm kafe, restorant ve sinemalar kapatıldı

Küresel alanda etkili olan Korona virüsü salgını nedeniyle Fransa’da tüm kafeterya, restorant ve sinemalar hükümet tarafından kapatıldı.

Fransa başbakanı Edouard Philippe bir basın toplantısı düzenleyerek ülkedeki tüm kafeterya, restorant ve sinemaların kapatıldığını duyurdu.

3 bin 667 kişinin korona virüsüne yakalandığı ülkede, gıda ürünleri satan marketler, benzin istasyonları ve eczaneler ise açık kalacak.

Ülkede ayrıca toplu taşımanın da karantina kapsamı dışında olduğu bildirildi.

İspanya'da koronavirüs nedeniyle OHAL ilan edildi

 İspanya'da, koronavirüs salgını nedeniyle 15 gün boyunca OHAL ilan edildi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti. Krizin boyutu nedeniyle olağanüstü önlemler almak zorunda kaldıklarını belirten Sanchez, Cumartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere 2 hafta boyunca ülke genelinde karantina uygulanacağını açıkladı.

Sanchez, vatandaşlara sadece işe gitmek, yemek ve ilaç almak ile hastaneye gitmek için evden çıkma izni verileceğini belirtti.

Reuters'ın haberine göre, İspanya İçişleri Bakanlığı, ülkedeki polis güçlerini kontrol etme kararı aldı.

İspanya şu ana kadar 5 bin 232 vaka ile dünyada en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ülke konumunda. Ülkede şu ana kadar açıklanan rakamlara göre 133 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Yunanistan'da korona virüsünden 4. ölüm

Yunanistan'da korona virüsü nedeniyle bir kişinin daha hayatını kaybetmesinin ardından ölü sayısı 4'e yükseldi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan korona virüsü Yunanistan'da da can almaya devam ediyor. Ülkede yeni tip korona virüsü (Covid-19) nedeniyle hastanede tedavi altında bulunan 53 yaşındaki bir hastanın solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkede virüs kaynaklı ölü sayısının 4'e ulaştığı, vaka sayısının ise 200'ü geçtiği aktarıldı.

Öte yandan Yunanistan'da hükümetin aldığı tedbirler çerçevesinde tüm kafeterya, sinema, spor ve eğlence merkezleri ve çocuk parkları 15 günlük süreyle kapatıldı. Ülkede zorunlu olmadıkça sokağa çıkmama uyarısı yapıldı.

ABD'yi korona virüsü paniği sardı

ABD'de korona virüsü vaka sayısının 3 binin üzerine çıkmasıyla endişe arttı. Federal hükümet tarafından ilan edilen acil durum sonrası marketlerde raflar boşalırken, kasalar da uzun kuyruklar oluştu.

Çin'de korona nedeniyle ölü sayısı 3 bin 199'a yükseldi

Çin'de yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 3 bin 199'a yükseldiği bildirildi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan korona virüsü nedeniyle ülkede hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 199'a ulaştığı açıklandı. Yeni ölüm vakalarının tamamının Hubei eyaletinde görüldüğü aktarıldı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Çin ana karasında 20 yeni vakanın kayıtlara geçtiğini, toplam vaka sayısının 80 bin 844'e çıktığını belirtti. Yeni vakaların 16'sının yurt dışından geldiği, yurt dışı bağlantılı vaka sayısının 111'e ulaştığı ifade edildi.

Komisyonun ayrıca, Cumartesi günü hastanelerden bin 370 kişinin taburcu edildiğini, şu ana kadar taburcu edilen kişi sayısının 66 bin 911'e yükseldiğini belirtti.

Öte yandan, dünya genelinde Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 bin 600'ü geçti. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim