Kirman'daki Kasım Süleymani'nin cenazesinde izdiham çıktı ve çok sayıda kişi öldü. Yaşanan ölümler üzerine cenazenin gömülmesi ileri bir tarihe ertelendi.

ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani günlerdir kent kent dolaştırılan cenazesi dün doğduğu kent olan Kirman'a getirildi. Kasım Süleymani'nin cenazesine eşi benzeri olmayan bir katılım gerçekleşti. İzdiham çıkınca Süleymani'nin cenazesi gömülemedi. İran yönetimi cenazeyi toprağa vermeyi ileri bir tarihe erteledi.

Kirman'a akın eden İran halkı Kasım Süleymani'nin cenazesinde izdihama sebep oldu. Cenaze töreninde 40  kişi öldü, 213 kişi de yaralandı. İran kaynaklarının geçtiği haberlere göre Kasım Süleymani'nin cenazesi törenine 7 milyon kişi katıldı.

Cenazesi gömülemedi

Kasım Kirmani'nin cenazesinin dün saat 12.00 civarında toprağa verilmesi bekleniyordu. Ancak izdihamda ölümler olunca İran yönetimi cenazeyi toprağa vermekten vazgeçti. Kasım Süleymani'nin cenazesinin ilerleyen günlerde defnedileceği bildirildi. Cenazenin ne zaman toprağa verileceğine ilişkin bir tarih verilmedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim