Dünya çapında 381 binden fazla insana bulaşan ve 16 binden fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüsle ilgili önlemler alınmaya devam ederken, Avrupa’da salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’dan korkunç bir açıklama geldi Sağlık sistemi çöken, hastanelerinde yer kalmayan İspanya'nın Savunma Bakanı Margarita Robles, kan donduran itiraflarda bulundu. İran'dan ise korkutan haber geldi. İran’da 3 yaşındaki lösemi hastası bir çocuk koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüs salgınının ülkeye geldiği günden beri 35 bin 136 kişide hastalık tespit edilen ve en son rakamlara göre toplam 2 bin 311 kişinin öldüğü İspanya’nın Savunma Bakanı Margarita Robles, askerin arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmalarına destek için şehirlere indiğini duyurdu. Ancak ondan sonraki itirafları kan dondurdu.

Bu insanlık dışı bir yaklaşım

Ülkedeki yaşlıların ve korkudan dışarı çıkamayanların evde çaresizce ölümü beklediğini de belirten Bakan Robles şöyle konuştu:

“Askerlerin bazı kontrollerinde, yaşlıların evlerinde tamamen terk edildiğini gördü ve hatta bazıları yataklarında ölü bulundu” dedi. Ana Rosa televizyon programına çıkan Savunma Bakanı Robles, “Bu insanlık dışı yaklaşım tolere edilmeyecektir ve sorumlular cezalandırılacaktır” dedi.

İran'da 6 yaşındaki çocuk koronavirüsten öldü!

İran'da 6 yaşında bir çocuğun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Kuzey Horasan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Kuzey Korasan eyaletinde şu ana kadar 189 kişide koronavirüs tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, bu hastalardan 19'unun yaşamını yitirdiği aktarılırken 6 yaşındaki bir çocuğun da koronavirüs kurbanlarından olduğu ifade edildi.

Virüsün en küçük kurbanı 3 yaşında

İran Sağlık Bakanlığı, 14 Mart'ta yaptığı açıklamada, ülkede yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının 67, hastalığa yakalananların yaş ortalamasının da 54 olduğunu, virüse yenik düşen en küçük kurbanın ise aynı zamanda lösemi hastası 3 yaşında bir çocuk olduğunu açıklamıştı.

Buz pisti geçici morga dönüştürüldü

İspanyol medyasına konuşan hükümet yetkilileri, Palacio de Hielo isimli buz pistine geçici morg yapılacağını duyurdu. İspanyol medyasında yer alan haberlerde, cenaze evlerinin kapasitesinin dolduğu ve bundan böyle geçici olarak koronavirüsünden ölenlerin burada toplanacağı belirtildi.

ABD'nin yarısında sokağa çıkmak yasak!

Öte yandan koronavirüsü salgınının etkisini iyiden iyiye hissettirdiği ABD’de de sokağa çıkma yasakları gelmeye devam ediyor. Resmi rakamlara göre şu anda 16 eyalette uygulanan kısmi ve bütünsel sokağa çıkma yasakları 158 milyon kişiyi etkiliyor. Bu oranlara göre ABD nüfusunun neredeyse yarısına sokağa çıkmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Dünyada her 5 kişiden birinin sokağa çıkması yasak!

Ülkeler sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatırken, son rakamlara göre özellikle ABD ve Avrupa’da uygulanan sokağa çıkma yasaklarının da etkisiyle şu anda her 5 kişiden 1’ine ya sokağa çıkmak yasaklandı ya da “evden çıkmayın” denildi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim