Değerli dostlar her ne kadar profesyonel anlamda iki takım ile liglerde temsil edilsek de çoğumuzun içi her zaman buruk kalıyordu.

Neden derseniz?

Tabi ki bu il'in futbol takımı anlamında abisi, herkesin bir anısının bulunduğu, çoğumuzun ilk göz ağrısı, Efsane Diyarbakırspor amatörde yaşama mücadelesi veriyor yıllarca. Yanlış yönetimsel hatalar yüzünden büyük bir borç ile savaşan, ölmeyen, ama hasta yatağında yaşamaya çalışan, hatta bir ara kapatılması düşünülürken çok şükür eski rekorunu egale etme yolunda 2. amatörden BAL ligine kadar geldi.

2. amatöre kadar düşmüşken, bir avuç inanan ve gerçek anlamda sahiplenenler ile çok şükür BAL ligine çıkan efsane, hem 1968’den ve sayısız başarıdan sonra çöküşü iyi atlatmış oldu, hem de yeniden doğan bir takım olmaya başladı çok şükür…

Peki, bu saatten sonra ne yapılacak ne yapılmalı.

Bu takımı buralara bir daha taşıyanlar, mutlaka bunun içinde bir planlama içinde olmuşlardır.

Öncelikle bu yıl sıkıntı olmasa da inşallah 3. lige çıkarken, önümüze çıkabilecek çok önceden kalan bir borç yükü olacaktır.

Tahminim 16-17 milyon civarı olan (bunun içinde 5-6 milyonu vergi SSK gibi) borçlardan geri kalan ise eski oyuncu teknik heyet yöneticiler ve esnafa olan borçların İkili görüşmeler devlet erkanı ile yapılacak çalışmalarla ödenebilecek bir hal alacaktır.

Ayrıca takım anlamında seri bir şekilde Teknik heyet sorununu çözmeleri olumlu bir başlangıç olurken, gelecek MADDİ-MANEVİ destek (Tüm il'in bürokratından iş adamına spor taban birliklerinden esnafına taraftarına ve basınına kadar destek herkesin ilk görevidir) ile futbol takımına iyi transferler yapılmalı bu başarı rüzgarı kullanılarak, forma satışları olmalı ve seyirciden yoksun da olsa (Pandemi sebebiyle) hatıra kombineleri satılmalı.

Satılmalı ki hem o kötü günlere bir daha dönülmesin, hem de 3. lig için gücümüzü dost düşman görsün.

Burada Sayın Karakoç başkanlığında ki yönetime büyük iş düşüyor.

Ben şahsen bir daha böyle hataların yapılmayacağına inanırken eskiye dönmeme adına sağlam adımlar atılmasını diliyorum. (Örnek yönetimin içine her anlamda güçlü TEMİZ DÜRÜST kişilerin alınması ve yönetimin güçlendirilmesi).

Tabi bu arada Efsane gibi Çınar takımımızı da tebrik eder onlarında kalıcı olacak şekilde çalışmalar yapacağına inanıyorum.

Başka bir yazıda görüşmek üzere,

Esen Kalın Spor’la kalın.