Değerli okuyucularım;

Başlığı bu şekilde yazma sebebi ile ilgili birazdan konuyu açacağım.

Öncelikle iki güzide takımımızın karşılaştığı Bal Ligi Çeyrek Final maçına değinelim.

Hem programımız da hem de yazılarımızda efsane Diyarbakırspor'un Bağlar Belediyespor karşısında favori göründüğünü buna karşılık Bağlar takımının hem genç kadro ile oynaması hem de bu maçlardaki ki konsantreninfarklılığı sebebiyle kesinlikle kolay olmayacağını hatta uzatmalara bile gidebileceğinin üstünde durmuştuk.

Maç Diyarbakırspor'un üstünlüğü ile başlasa da özellikle Bağlar savunmasının dikkati ve Diyarbakırspor forvetlerinin son vuruş eksikliği ile maç ortada giderken, Bağlar savunmasının bir anlık konsantre eksikliği ile Diyarbakırspor beklediği golü buldu.

2. yarı Bağlar önde basan ve daha çok topu ayağında tutmaya çalışan takım olmasını beklediğim bir oyun ile başlarken, 47.dakika da güzel bir kafa golü ile beraberliği yakaladı.

Bu golden sonra iki takım içinde ataklar gelişirken, özellikle Diyarbakırspor baskılı oyununu gösterip Bağlar ise yine bekleyen hızlı oyun ile hücumu düşünen ekip konumuna devam etti.

Maçın normal süresi beraberlikle biterken bu dakikadan sonra özellikle tecrübe kondisyon etkili ayakların oyununun maç için belirleyici olacağını düşünürken, Diyarbakırspor aradığı golü buldu ve maç efsanenin galibiyeti ile tamamlandı.

Başta sahada ki mücadeleleri mütevazı kadroları ile gösterdikleri istek için hem Ekrem hocaya hem de tüm oyuncu grubuna kocaman bir tebrik yollamalıyız. İstikrarın devamı ile gelecek yıllarda çok can yakacaklar belli.

Diyarbakırspor ise zor yorucu bir maçtan yarı final keyfi ile ayrılırken, canlı izlediğim tüm maçları içinde en beğendiğim oyununu ortaya koydu.

Peki rakibi Gaziantep karşısında Çarşamba günü Sivas'ta oynayacağı maç için yeterli mi derseniz?

Kesinlikle eksik yanlar var, mutlaka teknik ekibin üstünde duracağı bölümler var. Rakipte ilk defa il takımlarımız dışında bir ekip olacağını düşününce özellikle orta sahada etkisini ortaya koyarak,ileride ki son vuruşlarda etkisini göstererek,savunmanın dikkatini 90 dakikaya yayacağı bir maç ile efsane İnşaallah Pazar günkü finale kalan takım olacaktır.

Son olarak yazımın başlığını böyle yazmamın sebebine gelirsek;

53.yılını kutlayan her gelenin bir şekilde faydalandığı (İşini doğru yapan gerçek sevenlerine,verdiği paranın hesabını yapmayan yöneticilere,kar kış demeden peşinde koşanlara saygım sonsuz) amatörün dibini görmüş efsane profesyonel lige 2 maç kalmışken, ilin tüm kurumlarının desteğini yanında görmesi,hatta maçlarda yanlarında olmalarını ve destek mesajlarını hak etmiyor mu?

Bakın net yazıp bitireyim;

Bu takım bu ilin ve bölgenin üstlerde olmazsa olmazıdır,manevi anlamda sahip çıkmakta hepimizin GÖREVİDİR...

Takımımıza yürekten başarılar dilerim...Nasipse Yolun sonu ŞAMPİYONLUK olacak İnşaallah

Başka bir yazıda görüşmek üzere

Esen Kalın,Spor'la Kalın