DİYARBAKIR - Açılış töreninde konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, istihdam ve yatırım büyüklüğü açısından bölgenin en büyük ekonomik gücü olduklarına dikkat çekti. Arvas, "Sadece ticari anlayışla hareket etmiyoruz. Bölgemizin kalkınmasına, refahına, istihdamına katkı sunmayı görev addediyoruz. Bir yandan 8 bine yaklaşan çalışan sayımızla bölgenin en geniş istihdam imkanlarını sunarken, eğitim ve kültüre yönelik sosyal sorumluluk projelerimize de büyük önem veriyoruz. Sevgili çocuklarımızın eğitim gördüğü böylesi bir eğitim yuvasına katkı vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

"Dicle Elektrik’e teşekkür ediyoruz"

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, okulun sadece Diyarbakır’da değil bölgedeki önemine vurguladı. Başkan Beşikci, "Okulumuzun Diyarbakır için öneminin farkındayız. Surkent bizim için çok özel bir okuldur. Bu anlamdaki ihtiyacı gideren tek okul olduğu için bu projeyi hayata geçiren Dicle Elektrik’e çok teşekkür ediyoruz“ şeklinde konuştu.

Okul binası içinde yapımı gerçekleştirilen Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları Köşesi pedagoji uzmanlarının görüş ve önerileri doğrultusunda projelendirildi. Uzmanların verdiği bilgiye göre, el sanatları ve becerilerinin işitme kaybı olan çocukların eğitiminde özel bir önemi bulunuyor. İşitme kaybı olan çocuklar görsel materyale hem veri sağlayan uyaran, hem de içsel yaşantıların ifade edilmesini mümkün kılan bir araç olarak ihtiyaç duyuyor. Sözel iletişim yerine görsel sanatların diliyle iletişimi kolaylaşıyor. Burada yetenek ve becerilerini sergileyerek sözel olarak ifade edemedikleri duygularını daha güvenli ifade edebiliyorlar. Ayrıca okul sonrasında öğrencilerin atölyede kazanacakları el becerileriyle meslek sahibi olmaları hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim