17 yaşındaki Hayrünnisa Azbay, hafta içerisinde sonuçları ÖSYM tarafından açıklanan 2022 yılı YKS Dil Sınavı’nda 80 sorunun 77’sini doğru cevaplandırarak önemli bir başarıya imza attı. “İlk hedefim Marmara Üniversitesi’ne girmektir” diyen başarılı öğrencinin başarısı öğrenim gördüğü Ahmedi Hani Anadolu Lisesi ve hazırlık kursu gördüğü Özel Diyarbakır İngilizce Kültür Dil Kursu’nda sevinçle karşılandı.

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Dil Sınavı’nın verileri belli olurken, Diyarbakırlı öğrencilerin bu yılki yüksek başarıları kentte sevinçle karşılandı. Son yıllarda yabancı dil bölümlerine  olan yoğun ilgi dikkat çekerken, öğrencilerin tercihlerinde de ciddi bir artış yaşanıyor. Başarı gösteren öğrencilerden biri 17 yaşındaki Hayrünnisa Azbay. Yıllardır hayalini kurduğu üniversite yabancı dil bölümü için Haziran ayında yapılan sınava girerek ter döken Hayrünnisa, 80 sorunun 77’sini doğru cevaplandırarak bu alanda önemli bir başarıya imza attı.YKS Dil branşında 460 puan alan başarılı öğrenci, ilk 7 bin 500’lik dilimin içerisine girme başarı göstererek Türkiye’nin bu alanda başarılı ve önde gelen üniversitelerine tercih yapma hakkı kazandı.

Diyarbakır adına elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Hayrünnisa Azbay, örgün eğitim aldığı Diyarbakır KayapınarAhmedi Hani Anadolu Lisesi ve hazırlık sürecini geçirdiği Özel Diyarbakır İngilizce Kültür Dil Kursu’ndaki öğretmenlerinin bu başarıda en önemli pay sahipleri olduğunu söyledi.

“DİL ALANINDA YENİ NESİLLERE ÖNCÜ OLMAK İSTİYORUZ”

Hedefinin iyi bir üniversitede okuyarak Diyarbakır’a ve ülkeye faydalı bir birey olmak olduğunu anlatan Azbay,”TYT’de de hedeflediğim başarıya ulaştım. Ama asıl hedefim dil sınavında başarılı olmaktı. Çok şükür hedeflediğim sonuç geldi. Başarılı olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sonuçta hepsi emek harcadı. İlkokuldan beri bu hayali kuruyordum. İngilizce ve yabancı dile karşı hem merakım ,hem hedeflerim var. Şanssız bir pandemi süreci yaşadık. Buna rağmen motivasyonumu bozmadım. Okulun olmadığı dönemde kurstaki hocalarımızın verdiği programla bu açığı kapatmaya çalıştık.  Hocalarımızın çok ciddi emeği var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. En çok da hocalarımın emeğini ve bana her zaman destek olan ailemin güvenini boşa çıkarmadığım için sevinçliyim. Daha yolun başındayım. Dil alanında uzmanlaşmak istiyorum.  Gelecekle ilgili hayallerim var. İyi bir üniversitede okuyarak aileme, şehrime ve ülkeme yararlı olmak istiyorum. Azim, gayret ve inanç başarıyı getirir. Diyarbakır’ın bu anlamda çok iyi potansiyeli var. İnşallah bizim başarımız bizden sonraki nesiller için teşvik edici olur” İfadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim