Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde üniversite öğrencilerinin bilim, sanat, kültür, müzik, fikir, edebiyat alanlarında kendilerini geliştirmeleri ve kariyer planlamalarına katkı sunmak amacıyla tarihi Diyarbakır evini gençlerin hizmetine sundu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek olan Akademi Üniversite’de şiir, müzik dinletileri, film günleri, sosyal etkinlikler, gezi faaliyetleri düzenlenecek. Üniversite öğrencilerine okudukları bölümler ile ilgili her basamakta destek verilecek.

Üniversite öğrenci kimliğini ibraz eden herkesin ücretsiz bir şekilde faydalanabileceği merkez, haftanın 7 günü sabah saat 10.00’dan gece 12.00’a kadar açık olacak.

“Buradan çok güzel faydalanabiliriz”

Dicle Üniversitesi iletişim fakültesi dekan yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fahrunnisa Kazan, öğrencileri ile Akademi Üniversite’de ders işlediklerini söyledi.

Öğrencilerle Diyarbakır’ın tarihi mekânlarını görmek için düzenledikleri geziyi Akademi Üniversite’de tamamladıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

“Tam da bu duruma uygun düşen bir mekânda dersimizi tamamlamış olduk. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine sağlamış olduğu bu imkânlardan dolayı teşekkür ediyorum. Burası üniversite öğrencilerinin bir araya geleceği, kitap okuyacağı, sakinleşmek isteyeceği, kafeteryalardan uzak bir kenarda oturup kitabımı okuyayım diyebileceği çok güzel yer”

Üniversite öğrencisi Faruk Gündüz ise hocalarının tavsiyesi üzerine merkeze geldiklerini belirtti.

“Çok beğendik. Buraya gelince insanda manevi bir hava oluşuyor, sakin ve sessiz bir ortamı var.” İfadelerini kullanan Gündüz şunları kaydetti: “Burada ücretsiz çay kahve ikramının yanında istediğimiz kitabı alıp sesiz sakin bir köşede okuyabiliyoruz. Buradaki sosyal etkinliklere katılır ve buradan çok güzel verim alırız. Biz gençlere böyle imkanlar sunduğu için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim