Haber Güneş Ocağa

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından İlahiyat Fakültesi’nde Hattat Hamid Aytaç Hat Sergisi ziyarete açıldı.

Serginin açılışında İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Kanbaz, Hattat Hamid Aytaç’ın hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kanbaz, Hattat Hamid Aytaç’ın yurt içinde ve yurt dışında pek çok talebenin yetişmesine vesile olduğunu ve pek çok talebeye icâzet verdiğini belirtti.

Kanbaz, Hattat Hamid Aytaç’ın en önemli eserlerinden birisinin, satırlarda “Allah” lafızlarını alt alta getirerek yazdığı Kur’ân-ı Kerîm’ olduğunu, bu Kur’ân-ı Kerîm’in 1974’te ve daha sonraki yıllarda İstanbul, Almanya ve Beyrut’ta, basıldığını söyledi.

Kanbaz, Kur’an cüzleri, en‘âm-ı şerif, Yâsîn-i şerif, dua ve evrâd mecmuası, elifbâ türünde yayımlanmış eserlerin yanında, hilye, kıta, murakka‘ vb. levha boyutlarında sayısız eseri olduğunu ve bunların pek çoğunun Türk ve dünya koleksiyonlarına girdiğini belirtti. 4 gün boyunca açık kalan sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Editör: TE Bilişim