DİYARBAKIR - Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Bayhan ile Bebek Ruh Sağlığı Derneği Üyesi Prof. Dr. Aylin İlder Koçkar katılımıyla, Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi’ndeki ebe, hemşire ve anne misafirhanesinde konaklayan annelere, güvenli bağlanma ve çocuk gelişimiyle ilgili eğitimler verildi.

Bebeklerin hayata tutunması için önem arz eden, yoğun bakım ünitelerinin ihtiyacı olan kuvöz, ventilatör yani solunum sağlayan cihazlar, sarılık cihazı, ekran gibi yaşam üniteleri de hastaneye bağışlandı.

Molfix Hayat Bağım Projesi:

Bebeklerin mutlu ve sağlıklı gelişimlerini destekleyen, yenilikçi yaklaşımıyla annelerin güvenilir yol arkadaşı olan Molfix “Hayat Bağım” projesiyle güvenli bağlanma ve bebeğin gelişim alanlarında farkındalık yaratmak ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerine, kuvöz, solunum cihazı gibi hayati ekipman desteği sağlamak üzere yola çıktı.

Molfix, T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü desteği ve Bebek Ruh Sağlığı Derneği proje ortaklığıyla gerçekleştirdiği projede, 1 yılda 10 ilde 5.000 anne ve bebeğine, 350 ebe-hemşireye ulaşmayı hedefliyor.

Proje, erken ve sağlıksız doğan bebeklerin hayata sevgiyle bağlanabileceğini ve annelerle bebeklerin arasında güvenli bağlanmanın ve bebeğin gelişimiyle ilgili annelerin farkındalığının önemini vurguluyor.

Editör: TE Bilişim