DİYARBAKIR - Bin 200 öğrenci, 250 öğretmen ve personelin mağdur edilmesiyle gündeme gelen Maarif Okulları;  GEN Koleji ile yaptığı sözleşmeyle kimliğini yeniledi. Konuya ilişkin açıklama yapan okul yönetimi, bayram sonrası bir basın açıklamasıyla açılış yapacaklarını duyurdu.

 “Kapatılan Maarif Koleji’nden mevcut kadroyu bünyemizde tutmaya çalışıyoruz” diyen okul yönetimi, “Okulun mali sorunlarından dolayı dağılma noktasına geldiği halde birçok öğretmen arkadaşımız öğrenci ve okul sadakatleri, eğitime olan etik duruşları gereği okullarından ayrılmayarak çok anlamlı bir duruş sergilemişlerdir. Özellikle anaokulu ve ilkokul öğretmenlerimizin tamamı okullarıyla ilişkilerini kesmemiş, başka okullar ile anlaşma yöntemini benimsememişler. Biz de bunu çok anlamlı bulduk ve yeni kurduğumuz GEN Koleji’nde iskelet kadromuzu bu öğretmenlerimiz üzerine şekillendirdik. Hatta bu kadroya talep ettikleri “taze kan” için birkaç öğretmeni kadrosuna da katarak ekibimizi güçlendirdik” ifadesinde bulundu.

Çalışmalarını Diyarbakır halkıyla biran önce paylaşmak için sabırsızlandıklarını belirten okul yönetimi, “Kısaca eğitim-öğretim kadromuz ve okulumuz için şunu söyleyebilirim; GEN Koleji olarak 17 Ağustos’ta eğitimimize dört dörtlük hazır olarak başlayacağız. Ben size buradan keyifli bir mesaj olacak iyi bir haberimizi vermek istiyorum, özellikle kapatılan okulun bizimle devam eden personelinin bir kısım alacaklarını bayram öncesinde ödemeyi planladığımızı belirmek istiyorum. Özellikle 200’ün üzerinde öğretmen ve personelimizin bayrama yüzleri gülerek, bayram havasında girmelerini sağlayacağız. Kalan kısmın da muhasebeyle ilgili borçların netleşmesi sonrasında ödeyerek büyük mağduriyetin önüne geçme sözünü tutacağız” denildi.

Hiçbir velinin mağduriyeti kalmayacak

Açıklamada, “Kayıt yapan velilerimize 2020-2021 eğitim yılında eğitim bedeli olmaksızın yapılan kayıtları aynen bünyemizde devam ettirme sözünü vermiştik. Bu kayıtları okulumuza geçirerek hiçbir velimizin mağduriyeti kalmayacaktır. Misyonumuz: Bir an önce bu sorunları aşıp kendimizi; güvenli eğitimin vizyonlu okulu GEN Koleji’nin öğretmen, öğrenci ve velileriyle kaynaşmaya adayacağız. Bize göre yeni GEN Koleji; Diyarbakır’a yeni bir soluk, yeni bir anlayış ve eğitim kalitesiyle güzel bir renk getirecektir” bilgisi verildi.

Editör: TE Bilişim