Online eğitim isteyen öğrenciler, sosyal medyada #OmicronVarsaÖğrencilerYok hashtagi trendlere girdi. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama bekliyor.

Türkiye'de eğitim gören öğrencilerin gözü bugün yapılması beklenen kabine toplantısında ancak henüz Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi bir açıklama gelmedi.

Twitter'da trendler arasına giren #OmicronVarsaÖğrencilerYok etiketiyle seslerini duyurmak isteyen lise ve üniversite öğrencileri, artan vaka sayılarına rağmen yüz yüze eğitimin devam etmesinden şikayetçi.

Kullanıcılardan biri, özel üniversitelerde online eğitim seçeneği varken devlet üniversitelerinde yüz yüze eğitim zorunluluğu olmasına tepki gösterdi.

Bir başka kullanıcı, 10 Nisan 2021'de vaka sayıları 40 bin'de iken bakanlık tarafından yayınlanan Türkiye haritası kırmızı iken, 31 Aralık'ta yaşanan 40 bin vaka sayısında niçin haritanın kırmızı değil de mavi olduğunu sordu.

Twitter kullanıcılarından bir diğeri ise televizyon ekranlarındaki okul görüntüleriyle gerçekte yaşananın farklı olduğunu söyleyerek iki farklı görsel paylaştı.

Öte yandan, ilk ve ortaokul düzeyinde ise veliler domuz gribi salgınından dolayı endişeli. Hastanelerin çocuk acil bölümlerinde saatlerce beklenen kuyruklar oluşuyor. Omicron varyantı ve domuz gribi endişesi yüz yüze eğitime katılmayı zorlaştırıyor. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim