Diyarbakır Maarif Koleji, MEB müfredatına uygun olarak teknolojik imkanlarla günde 4 saat olmak üzere öğrencilere eğitim veriyor.

Diyarbakır Maarif Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Merdoğlu, Adobe Connect  adı verilen sistem ile öğrencilere ulaştıklarını ve sistemin verimli bir şekilde işlediğini kaydetti.

“Öğrencilerimiz mağdur olmasın istedik”

Merdoğlu, “Öğrencilerimizin, Karantina günlerinde hem kendi, hem de çevresindeki insanların sağlığı için hijyen kurallarına dikkat etmesi ve kalabalık  yerlerden uzak durması ve zorunlu olmadıkça evden çıkmaması tüm uzmanların ortak tavsiyesi olarak bilinmektedir. Bu sebeple Maarif Koleji olarak, öğrencilerimiz okuldan uzak kalsalar da derslerimizi uzaktan, sanal sınıf ortamında, canlı bir şekilde işleme kararı aldık. Bunun için gerekli olan sadece internet bağlantılı bir bilgisayar.

Satın aldığımız ‘Adobe Connect’ programı ile oluşturduğumuz sanal sınıflarda  içinde kullanabileceğiniz onlarca farklı uygulamayı kullanarak yüz yüze eğitimin etkisini ve sıcaklığını aratmamaya  çalışarak bu zor süreçte sizlerin yanında  olacağız.

“Her Odaya 200 Öğrenci Giriş Yapabiliyor”

Öğretmenimizin açacağı sınıf ortamına öğrencilerimiz, gelen bir link ile kolayca girebilecek, dersi dinleyip sorularını çözüp ödevlerini kontrol ettirebilecektir. Eğlenceli derslerin yapılabileceğini bu program tüm dünyada bilinen ve özellikle büyük üniversitelerin uzaktan eğitim için kullandığı online bir programdır. Aynı anda on tane öğretmenin canlı ders verdiği bu uygulamanın içinde her odaya minimum 200 öğrenci giriş yapabiliyor. Öğrenciler öğretmeni ile hem sesli hem de görüntülü olarak konuşmanın yanında sorularını sorabiliyor ve sanal tahtayı kullanarak cevaplandırmada yapabiliyor. Ana sınıfından başlayarak lise son sınıfa kadar her öğretmenin derslerini öğrencileriyle beraber işleyeceği haftalık ders programı oluşturulup öğrencilere iletildikten sonra günü gelen ders belirtilen saatte başlar. Öğrencilerin giriş yapması için sadece kendilerine mesaj yoluyla gelen linke tıklamaları gerekmektedir.

Adobe Connect, yerden bağımsız olarak sanal toplantılar ve uzaktan eğitim gerçekleştirmenizi sağlayan bir plaformdur. Özellikle mobil cihazlardan da erişim imkanı ile dünya üzerinde en çok kullanılan sanal sınıf uygulaması olarak birçok şirket ve eğitim kurumunun tercihi halindedir. 

Sıkıntılı günler yaşadığımız bu zaman diliminde öğrencilere ulaşabilmenin bir çok yolu vardır ama bu program sayesinde biz çok daha rahat ve sıcak ortamlarda öğrencilerimize ulaşabiliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim