DİYARBAKIR - 1928’den bu yana katkı sunan Türk Eğitim Derneği’nin Diyarbakır’daki temsilcisi TED Diyarbakır Koleji Türk Standardları Enstitüsü’nün yerinde incelemeleri sonucunda, insan sağlığını esas alan tedbirleriyle eğitim alanları, sınıflar, spor salonu, kafeterya, yemekhane ve tüm yaşam alanlarıyla Diyarbakır’da “Okulum Temiz” belgesi alan ilk okul olma unvanını alarak eğitime bir kez daha öncülük etti.

 TED Diyarbakır Koleji’nde düzenlenen “Okulum Temiz” belgesini teslim töreninde konuşan TSE Diyarbakır Belgelendirme Müdürü Mehmet Genç, “Covid-19 salgını sürecinde bütün kurumlar nezdinde mücadele veriyoruz. Bu mücadelede TSE olarak bizler de çocuklarımızın biran önce okullarına kavuşması için hazırlıklarını tamamlayan ve salgın tedbirlerini en iyi şekilde alan okullarımızın çalışmalarını belgelendirme adına buradayız. Başlattığımız çalışmada belgeyi hak etme adına gerekli bütün kriterleri yerine getiren ve belgeyi almaya hak kazana TED Diyarbakır Kolejine teşekkür ve tebriklerimizi sunuyoruz” dedi.

Törende konuyla ilgili açıklama yapan TED Diyarbakır Koleji Kurucularından Rohat Yılmaz, “Çocuklarımızı okullarıyla biran önce  buluşturacak her türlü tedbiri almak temel önceliğimizdir.  Bundan dolayı çocuklarımıza daha sağlıklı bir okul oluşturduğumuzu belgelendirmek bizleri gururlandırmıştır. Ayrıca eğitim öğretim camiasına bir kez daha öncülük etmiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Artık hepimizin temel beklentisi bu salgının son bulması ve okullarımızın biran önce tam kapasite açılmasıdır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim