Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından geçtiğimiz eğitim-öğretim sezonunda açılan Eğitim Akademisi ilk yılında gençlerin üniversite hayallerini gerçekleştirdi. ÖSYM tarafından açıklanan YKS tercih sonuçlarına göre Akademide eğitim alan 31 öğrenci Türkiye’deki üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşti.

Eğitime dost Kayapınar Belediyesi, geçtiğimiz yıl açtığı Eğitim Akademisi ile ücretsiz olarak sunduğu eğitim ile özel kurslara gitmeye imkanı olmayan öğrencilerin hayallerini gerçekleştiriyor.

Ücretsiz olarak öğrencilere eğitim imkânı sunan Kayapınar Eğitim Akademisinde bu yıl eğitim alan öğrencilerden 31’i Yüksek Öğretim Kurumları’na yerleşti.

Sınıf, İngilizce, Türkçe, Matematik, İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretmenlikleri, Tıp, Odyometri, Anestezi, Rehberlik ve psikoloji, Bilgisayar mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı, İlahiyat, Fizyoterapi, Otopsi yardımcılığı, Uzay Havacılık, Fizyoterapi, Elektrik, Elektrik, Bilgisayar programcılığı, Tıbbı görüntüleme, Harita ve Kadastro, Patoloji, Sivil Hava Ulaştırma, Muhasebe ve vergi,  Mekatronik, Muhasebe ve finans, İktisadi idari bilimleri, Çalışma ekonomisi ve endüstri, Maliye gibi bölümlere yerleşen öğrenciler, Kayapınar Belediyesi’ne eğitimlerine sundukları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim