DİYARBAKIR - 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullar, ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyum eğitimlerini gerçekleştirmek üzere kapılarını açtı.

Diyarbakır'da da çocuklar dün sabah ilk derslerine katılmak üzere aileleriyle birlikte okula geldi. Öğrenciler, okul girişinde görevlilerce ateşleri ölçüldükten sonra sınıflara alındı. Önlemler kapsamında öğrenciler dışında kimsenin sınıflara girmesine izin verilmedi.

Çocuklarını Yenişehir İlkokulu'na getiren veliler, ders bitimine kadar okul dışında bekledi. Okulun ilk günü olmasından dolayı tedirgin olduklarını anlatan velilerden Ömer Doğan, "İnşallah pandemi sürecinde okullarda tedbirler alınmıştır. Biz de duruma bakıp ona göre tedbirlerimizi alacağız" dedi.

Velilerden Mehmet Ali Erkek ise, "Okulun ilk gününde çocuklarımızı getirdik. Sınıf mevcutları az. Bizim için önemli olan pandemi döneminde okullarda tedbirlerin alınmasıdır. Okullara öğrenciler dışında kimsenin alınmaması da güzel bir uygulama. Hiç bir veli içeri giremiyor" diye konuştu.

Yenişehir İlkokulu'nda yüz yüze eğitimin verildiği ilk günün ders bitiminde öğrenciler, sosyal mesafe kapsamında bahçeye getirilerek, dışarıda bekleyen ailelerine sırayla teslim edildi. (DHA)

Editör: TE Bilişim