Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular Mücevherciler Federasyonu Başkanı Mustafa Akkul, damat adaylarına ‘altın’ önerilerde bulundu. Akkul, “20 gram yerine 15 gram bilezik alın. Adet düşürmeyin, gram düşürün” dedi.

Havaların ısınması ile Diyarbakır’da düğün sezonu başladı. Evlilik hazırlığı yapan çiftler, gelenek ve göreneklerin mecbur kıldığı “altın talebi” nedeniyle zor günler geçiriyor. Altın fiyatlarının 900 lirayı bulması nedeniyle, bazı çiftler düğününü erteliyor bazıları da borç ve kredi ile ailenin talep ettiği altınları almaya çalışıyor.

Gramı düşürün

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular Mücevherciler Federasyonu Başkanı Mustafa Akkul, damat adaylarına altında adet, yerine gramı düşürme önerisinde bulundu. Akkul, “Ortalama beş adet burma bilezik 1.50 (Bir bucuk ) metre zincir talep ediliyor. Bu rakam ortalama 230 bin civarındadır. Beş adet burma bilezik 20 gram yerine 15 gram alabilirler 1.50 cm zincir 90 gr civarında. Bunu da 45 gram alabilirler. Buda ortalama 120 bin civarı yapar aradaki fark en az 100 bin civarıdır. Kısacası adet düşürmesinler gram bazında düşürebilirler” dedi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim