Sektörün önemli firma ve markalarını alıcılar ile buluşturarak, mücevher sektörünün gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayan Istanbul Jewelry Show, yeni iş fırsatları ve bilgi paylaşımı açısından en uygun platformu sağladı.

Türkiye, altın mücevher pazarı büyüklüğü açısından Hindistan, Çin, ABD ve Rusya ile dünyanın en büyük beş pazarı arasında yer alırken, üretim merkezi olarak son teknolojiye sahip ve geniş ürün yelpazesinde üretim yapabilecek kapasiteye sahip olan İstanbul Jewelery Show aynı zamanda yerel üreticinin de ilgisi çekti.

Türkiye'nin her köşesinde sektör camiası katılım sağladı.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyon Başkanı Mustafa Akkul, fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gündokfed Başkanı Akkul, İstanbul fuarının dünyanın en önemli kuyumculuk fuarlardan biri olduğunu ve Türkiye'nin en büyük fuarı olduğunu söyledi.

Federasyon Başkanı Akkul şunları söyledi:

“Biz son 15 yıldır her yıl sektör mensuplarıyla birlikte fuara katılım sağlıyoruz. Bu yıl 2022 yılı İstanbul Jewellery Show katılımcı ve ziyaretci yoğun bir ilgi gösterdiğini tesbit ettik. Aynı zamanda Türkiye'de yapılmakta olan Mezopotamya kuyumculuk fuarına da umut oldu.”

Başkan Mustafa Akkul, "Son iki üç yıldır pandemiden dolayı yapılmayan fuarların İstanbul fuarında gördüğümüz yoğunluğu kuyum esnaflarının adeta özlem giderildiğini  gördük.Bizlerin; Türkiye'de yapılan diğer mücevher fuarlarına da elimizden geldiği kadar  federasyon olarak desteğimiz sürecektir.” (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim