Asgari ücrete ocak ayında yapılan zammın yüksek enflasyon nedeniyle şimdiden erimesi, temmuz ayında ikinci zam tartışmasını başlattı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın, asgari ücrete iki kez zam yapılabileceğini belirterek, "Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" demesi de bu yöndeki umutları artırmıştı. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün tersi yönde bir açıklama yaptı.

BİLGİN: İŞVERENİ DE DÜŞÜNMEK LAZIM

Gaziantep’te Üretim Sürecine Katılım Programı Tanıtım Toplantısı'nda katılan Bilgin "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 üzerinde attırdık. Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Çünkü gerekeni enflasyon farkı ile yaptık. Bu durumlarda işçiyi de iş vereni de düşünmek lazım. Çünkü asgari ücret artarken, iş verenlerin de maliyeti arttı" dedi.

'YENİ İŞE ALINACAKLARIN 3 AY TÜM EKONOMİK GİDERLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ'

Konuşmasında, 'yeni istihdam modeli'ne de değinen Bilgin, şunları aktardı: "Bu yeni modelle işe alınacak elemanların ilk 3 ay tüm ekonomik giderleri bakanlığımız ve devlet tarafından karşılanacak. Ücretini vereceğiz, sigortasını, primini yani tüm ekonomik giderlerini biz karşılayacağız.

İlkokul, lise, yüksekokul ve üniversite mezunlarını kapsayan, her kesime hitap eden bir model olacak. Bu projeyi uyguladıktan sonra 3 ay sonraki verilere göre bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Ben Türkiye’nin üretim, istihdam, büyüme sürecine katkı yapacak olan sanayiciler ile iş insanlarına teşekkür ediyorum."

Asgari ücret bu yılın ocak ayı itibariyle 2.825 liradan 4.253 liraya çıkartılmıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Editör: TE Bilişim