Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in davetiyle yarın bir araya gelecek.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; yılın ilk buluşmasında işçi ve işveren temsilcileri birbirlerinin nabzını yoklayacak. Aralık ayının başından itibaren de resmi komisyon toplantıları başlayacak.

İlk bilgiler, pazarlığın 7.500-8.000 TL bandında yürüyeceğini gösteriyor.

Komisyonda işçiyi temsil edecek olan Türk-İş, perşembe günü saat 14.00'daki buluşmadan hemen önce yönetim kurulunu toplayıp izlenecek yolu belirleyecek. Türk-İş'in yarınki toplantıda da resmi komisyon toplantılarında da son ana kadar hiçbir şekilde rakam telaffuz etmeme yönünde ilke kararı aldığı öğrenildi.

Bununla birlikte Türk-İş cephesinde 8 bin liranın üzerindeki bir rakam için güç toplanıyor. bir sendika başkanı, “Aylardır öyle rakamlar uçuşuyor ki, işçi 8 bin lirayı aldı cebine koydu. Şimdi bunun üzerine ne alınabilir diye bekliyor” dedi.

İşveren cephesinde de somut rakam dile getirilmemekle birlikte ‘enflasyon+10 puan' gibi bir orana sıcak bakılıyor. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim